Zolder

​10 tekenen dat je eigenlijk Martien Meiland bent

Al klussend, wijnend, klagend en gillend heeft Martien Meiland afgelopen maanden Nederland veroverd. Wekelijks genieten we met volle teugen van de kasteeleigenaar en zijn clubje dames. Heerlijk over the top, maar ook ontzettend herkenbaar. En dat is niet zo gek. Want eigenlijk schuilt er in iedereen wel een Martien. Ook in jou 😉 Want:

1. Je ziet in alles een excuus voor een borrel

Het leven moet gevierd worden! Dat weten jij en onze Martien als geen ander. Schijnt de zon? Ren naar die koelkast. Komt Petra Post een brief brengen? Ruk de kurkentrekker uit de la. Is het half twaalf? Nou, dan kan je uiteraard maar één ding doen.


2. Je borrelt natuurlijk het allerliefst met een lading vino

De magische motto wijnen-wijnen-wijnen is jou op het lijf geschreven.


3. Je weet één ding zeker: het is nooit jouw schuld

Het ligt niet aan jou, maar aan mij. Nou, jij weet dat juist andersom is. De mensheid is een propje imperfectie dat het lef heeft zich met jou te bemoeien. Doe niet zo vervelend!


4. Aan de andere kant ben je ook de grootste enthousiasteling die er is

Meid, wat goooooooeeed! Jij steekt je enthousiasme niet onder stoelen of banken. Van een geslaagde wenkbrauwparty tot nieuw grind op de oprit, eigenlijk maakt alles je blij. Familie, vrienden en gasten kloppen dan ook als eerste bij jou aan voor een positieve noot. Handjes de lucht in en gillen maar!


5. Je kunt een tweedehands ‘koopje’ waarderen

Lekker naar de brocante om een paar unieke eyecatchers te scoren. Dat is he-le-maal jouw ding. Alles is tenslotte mooier door die fancy 9 euro kostende zonnebril van je. Laten inladen die bus en duizenden euro’s armer weer naar huis. J’adore! Alhoewel sale dan weer in minder goede aarde valt...


6. Je hebt het niet zo op gebruiksaanwijzingen

Boren? Och, wat een onzin. Jaag die schroeven lekker - een soort van waterpas - met een hamer in de muur. Zolang je wederhelft het maar niet ziet is er niets aan het handje. Regels zijn er om gebroken te worden. C'est la vie!


7. Je bent niet vies van een beetje werken

Ondanks het klagen, vervelend doen en wijnen kan niemand over jou zeggen dat je geen harde werker bent. Dus hup die schouders of gebroken polsjes eronder en gaan met die klusbanaan.


8. Je snapt dat een potje vloeken af en toe nodig is

Met je huisvriendin in de auto is altijd feest. Verdomme, welke debiele fransoos heeft ook bedacht dat rechts voorrang krijgt… Rood, nee niet mijn kleur. Snel doorrijden met die verrekte vehicle! Merde, waar is mijn id-bewijs nou weer gebleven? Een vloek mist elk doel. Haha, jij weet wel beter 😉 Wat errug!


9. Je beschikt over een talenknobbel van hier tot Tokio

‘Hello mevrouw. Vous avez een tas pour me? Frans, Engels, Nederlands, Duits, je schakelt met de souplesse van Max Verstappen van de ene naar de andere taal. Of je nou in Limoges aan het shoppen bent of de loodgieter instructies geeft, je babbelt en handgebaart jezelf overal doorheen.


10. Oké, je hebt misschien wat gebreken, maar ondanks alles houdt iedereen van je

Wanneer je aan het eind van de avond met een wijntje neerploft op het ontbijtterras is alles weer goed. Ruzies worden vergeten, huisvriendinnen vergeven en mede-kasteeleigenaren niets meer verweten. Je bent een bijzonder zaadje, maar wel eentje waar iedereen van houdt.