Food

7x kookboeken voor onder de kerstboom

De gezelligste maand van het jaar barst natuurlijk uit zijn voegen van al het lekkere eten. Maar welk kookboek gebruik je als basis voor jouw kerstdiner? En nog belangrijker: wat moet je als foodie vragen voor onder de kerstboom? 

Ter inspiratie vind je hieronder mijn favoriete kookboeken van het moment:

Sander


Guilty Pleasure

Mijn favoriete kookboek van dit moment is zonder twijfel Guilty Pleasure van OhMyFoodness-blogger Sabine Konings. Een keer geen superfoods, speltcrackers of wat voor shit dan ook, maar echt lekkere gerechten waar mensen gelukkig van worden. Van een Big Mac tot cheesecake met Kinder Bueno, het komt allemaal voorbij. Geen kookboek voor de gemiddelde werkdag, maar wel het perfecte cadeau voor de lekkerbek.

Verkrijgbaar voor €21.99

november

Dumpling Sisters

In Nederland zijn de twee nog niet zo populair. Toch veroveren de dumpling zusjes Amy en Julie langzaam de hele wereld. De twee koken namelijk Aziatische gerechten op de 'Chineasy' way. Gerechten zoals hun ouders die maken, maar dan met ingrediënten die je bij de gemiddelde buurtsuper kunt kopen. Een paar weken geleden kreeg ik een workshop van het goedlachse duo en sindsdien heb ik al een paar gerechten uit hun boek gemaakt.

Verkrijgbaar voor €29.95

kookboek

Koken met drank

Zelf ben ik niet vies van een drankje (bij het eten), maar dit kookboek gaat net een stap verder. In Koken met Drank wordt er - je raadt dit nooit - gekookt met allerlei soorten drank. Van een frisse kipsalade met limoncello tot stevige gerechten met sambuca, dit is een kookboek voor de man die graag in de keuken staat. Of een stille hint voor wie graag wil dat haar wederhelft wat vaker in de keuken gaat staan in 2016...

Verkrijgbaar voor €19.99

trends

Koken met Menno

De bebaarde taartenbakker won alweer een tijdje terug Heel Holland Bakt, maar het kookboek van Menno pak ik nog graag uit het rek. Het leuke aan het boek vind ik de afwisseling. Er staan niet alleen maar gruwelijk lekkere taarten en cakes in, maar ook hartige gerechten als maisbrood. Voor mij een rede om Koken met Menno nog regelmatig te gebruiken.

Verkrijgbaar voor €19.99

kookboek

Vegarabia

Met de gouden voorkant is Vegarabia een perfect cadeau voor onder de kerstboom. Zelf gebruik ik het boek graag om lekkere bijgerechten te maken. Van hoummous met een twist tot een stoof die perfect gaat bij een goed stuk brood. Zoals de titel doet vermoeden is het boek volledig vegetarisch, maar laat dit je niet afschrikken als niet-vega. Er staan namelijk zat gerechten in ter inspiratie voor een vleesvrije avond of wanneer je zin hebt in Arabische zoetigheden als baklava.

Verkrijgbaar voor €29.95

kookboek augustus vegarabia

Food Truck

Met veel plezier volgde ik Miljuschka's serie op 24Kitchen waarin ze opzoek ging naar de beste foodtrucks van de VS. Een kookboek met alle favorieten kon dus niet lang uitblijven. In Miljuschka's Food Truck vind je streetfood om thuis klaar te maken. Het is een fijne afwisseling tussen zoet en hartig, maar ook ontbijt en lekkere snacks. Persoonlijke favoriet: de jambalaya op een stokje

Verkrijgbaar voor €19.95

kookboek

Dineren met dictators

Het is technisch gezien een kookboek, maar zo zou ik Dineren met Dictators niet omschrijven. Het boek duikt in de (culinaire) geschiedenis van de grootste tirannen van de vorige eeuw. Waar kon je Hitler midden in de nacht voor wakker maken? En wat is de favoriete soep van Castro?  Het boek geeft de antwoorden en voorziet de nieuwsgierige geschiedenisliefhebber meteen van het recept.

Verkrijgbaar voor €19.99

kookboek


Welk kookboek mag er bij jou wel onder de kerstboom liggen?