Travel

3x op reis naar Oost-Europa

Wanneer je een druk leven leidt, voelt het soms alsof je weekend helemaal geen weekend is. Je bent de hele week druk, komt op vrijdag thuis en begint vrijwel direct aan alle klusjes, taken en afspraken die je hebt staan voor zaterdag en zondag. Of je dit nu bewust doet of niet, ook in je hoofd ben je tijdens je weekend vaak nog druk bezig. Hierdoor kom je niet altijd tot rust zoals je dat eigenlijk zou willen. Het is daarom goed om er soms even tussenuit te gaan. Ga een paar dagen weg en bezoek een plek waar je nog niet eerder bent geweest. Oost-Europa heeft meer dan genoeg prachtige steden, waar we nog niet altijd gelijk aan denken. Daarom hebben we er een paar voor je op een rij gezet. 

Boekarest

Wanneer je graag stadswandelingen maakt en verschillende bouwstijlen weet te waarderen, moet je Boekarest bezocht hebben. De hoofdstad van Roemenië staat namelijk volgebouwd met allerlei verschillende bouwstijlen. Van prachtige paleizen tot moderne torens en van simplistische communistische bouwstijlen tot uitgebreide gotische kerken: je vindt ze in Boekarest. Daarnaast kun je in de stad ook verschillende hippe bars vinden waar je ’s avonds van een heerlijk – niet te duur – drankje kunt genieten. 

Praag

Een groot voordeel aan Praag is dat de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Je kunt daarom goed een korte reis naar de stad plannen om de historie en cultuur op te snuiven. Reis bijvoorbeeld op vrijdag met de trein naar Praag, zo kun je in de trein rusten en misschien zelfs nog wat taken of werk afkrijgen. Op zaterdag ben je dan al in de stad en kun je ’s ochtends vroeg gelijk de stad inlopen en aan je ontdekkingsreis beginnen. Bezoek het oude stadsplein, wandel door de Joodse wijk Josefov en meld je aan voor een ‘vampiertour’ om meer over de (vampier)historie van Praag te leren. 

Sofia

Nog te veel mensen laten de hoofdstad van Bulgarije links liggen. Dat is misschien maar goed ook, want het is hier daarom rustiger en authentieker dan andere populaire citytrip-steden. De stad staat vol prachtige gebouwen: burchten, bruggen, kastelen en zelfs één van de oudste moskeeën van Europa zijn hier te bewonderen. In en rondom Sofia zijn er ook prachtige natuurgebieden waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Qua uitgaan, shoppen en restaurants zit je in Sofia ook goed, je kunt namelijk genoeg winkels, restaurants en bars vinden in de stad en het is nog vrij goedkoop voor Europese begrippen ook!