Tech

4 goede aanleidingen om over te stappen op glasvezel internet

Wij mannen houden wel van mooie dingen, of het nu een mooie auto of een enorme televisie is. Het liefst hebben we het allerbeste, maar niets is gratis in deze wereld en dat geldt in het bijzonder voor de allerbeste dingen. Daarom moet je je bij iedere uitgave maar weer eens afvragen of je het jezelf inderdaad moet gunnen, en dan kan de conclusie nog wel eens zijn dat dat eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee is. Daarom helpt het altijd om een goede reden in je achterzak te hebben om het allerbeste in huis te halen. Zo ook voor het overstappen op glasvezel internet, de beste internetverbinding die je kunt hebben. Daarom bespreken we een aantal goede aanleidingen om over te stappen op glasvezel internet. Niet zeker of je dat al beschikbaar is bij jou? Doe de online glasvezel check!

Het aantal internetgebruikers in huis groeit

De meeste Nederlanders geven niet onnodig te veel geld uit aan abonnementen als ze met minder af kunnen. We blijven immers een zuinig volk. De kans dat jij een internetabonnement hebt dat aansluit bij het gebruik en de behoeftes van het moment waarop je het koos, is daarom groot. Maar er kan veel veranderen. Bijvoorbeeld dat het aantal internetgebruikers in huis groeit. Dat kan het gevolg zijn van kinderen die ouder worden en zichzelf gaan vermaken. En laten we wel wezen, dat doen ze tegenwoordig vooral online. Als zij willen streamen terwijl jij naar een van je favoriete films wilt kijken op Netflix of een andere streamingsdienst, vraagt dat nogal wat van je internetverbinding en moet je hem wellicht daarop aanpassen. Een goede aanleiding om voor het supersnelle en stabiele glasvezel internet te kiezen.

Je gaat meer thuiswerken

Ook als je meer gaat thuiswerken kan dat een aanleiding zijn om op glasvezel internet over te stappen. Dat kan het gevolg zijn van hybride werken, wat nu helemaal hip is, iets dat we vooral te danken hebben aan de coronaperiode. Maar om effectief vanuit huis te kunnen werken, moet je wel bij de data van het werk kunnen, en je moet via videobelgesprekken overleggen met collega’s en eventueel ook klanten. Zowel voor het gebruiken uploaden en downloaden van bestanden als videobellen is een hoge download- én uploadsnelheid nodig, en die combinatie krijg je enkel bij glasvezel internet.

Je wilt online gamen

Gamen is tegenwoordig steeds meer een geaccepteerde hobby. Online gamen is ook ontzettend populair, en het kan zijn dat je jezelf in het hoofd haalt dat je dat wilt gaan doen. Daarvoor is een snelle en stabiele internetverbinding die snel data kan binnenhalen, maar het ook snel kan verzenden. Anders kun je tegen een frustrerende online game-ervaring op lopen. Ook online gamen is dus een uitstekende aanleiding om over te stappen op glasvezel internet met een lage latency.

Je wilt een smart home

Wat ook helemaal van deze tijd is, zijn slimme apparaten. Van een speaker waar je tegen kunt praten tot videodeurbellen en een systeem van rookmelders, je kunt je woning helemaal ombouwen tot een smart home. Dat kan je leven op allerlei makkelijker en comfortabeler maken. Maar al die apparaten zijn afhankelijk van een stabiele internetverbinding om ze te ondersteunen, en hoe meer je er op aansluit, hoe zwaarder de verbinding belast raakt. Om dat te faciliteren, is glasvezel internet een verstandige keuze. Zeker als je gebruikmaakt van slimme deursloten, want zonder een werkende internetverbinding kom je dan je huis niet meer binnen.

Jezelf heb je waarschijnlijk snel zat overtuigd van de meerwaarde van glasvezel internet. Maar velen van ons hebben een partner die ook wat vindt, en die heeft mogelijk wat meer overredingskracht nodig om van de noodzaak van glasvezel internet overtuigd te raken. Bovenstaande zaken kunnen helpen om je zaak te bepleiten en voor elkaar te krijgen wat je wilt.