Lifestyle

Dit moet je weten over het zakelijk leasen van een occasion

Je wist waarschijnlijk al dat je een gloednieuwe auto zakelijk kunt leasen. Wist je echter dat dit ook voor gebruikte wagens mogelijk is? Ja, je kunt echt een zakelijk leasecontract voor een occasion afsluiten! Vaak haken ondernemers echter al af als ze horen dat de auto eerder gebruikt is. Ze denken dan dat het gaat om oude vierwielers die al veel kilometers op de teller hebben en veel onderhoud vereisen. Dat is echter echt niet altijd waar! Bij de zakelijke occasion lease krijg je juist regelmatig redelijk nieuwe tweedehandsauto’s die nog jaren mee kunnen. Bovendien geniet je van de nodige voordelen als je kiest voor het leasen van een gebruikt voertuig als ondernemer. Daarover lees je hieronder meer.


Sneller leverbaar

Over het algemeen is een gebruikte occasion sneller leverbaar dan een spiksplinternieuw model nadat je op www.privateleaseused.nl je leaseovereenkomst hebt ondertekend. Dit komt niet per se doordat de occasions snel geleverd worden, maar meer doordat dit bij de nieuwe auto’s momenteel erg lang duurt. Deze lange levertijd heeft te maken met het tekort aan chips over de hele wereld. Een tweedehandsleaseauto hoeft uiteraard geen chip meer en kan daardoor binnen een mum van tijd bij jou op de oprit staan. Zo kun je bovendien snel je wagenpark uitbreiden!


Snel de weg op

Bij het zakelijk leasen van een occasion gaat het bijna nooit om een voorraadmodel. Ook hierdoor is zo’n tweedehandsauto sneller te leveren dan een nieuwe vierwieler. Dit zorgt ervoor dat je zo goed als direct de weg op kunt in je gebruikte auto die alsnog zo goed als nieuw is. Je hebt niet te maken met lange levertijden en je bent dus ook niet afhankelijk van de fabriek. Voor je het weet, rijd je rond in die prachtige leaseoccasion!


Aantrekkelijke prijs

Als ondernemer een gebruikte occasion leasen is bovendien een goed idee doordat je natuurlijk te maken krijgt met lagere prijzen dan wanneer je kiest voor een nieuwe auto. Alsnog zijn de tweedehandsvoertuigen meestal in een perfecte staat en zo goed als nieuw. Daardoor ervaar je nog steeds veel luxe, maar dan voor een veel betere prijs ten opzichte van een zakelijk leasecontract voor een auto die vers van de pers is. Dit zie je vooral terug in het termijnbedrag dat je elke maand aan de leasemaatschappij moet betalen. Deze kosten worden namelijk bepaald op basis van de huidige waarde van de leaseoccasion.