Lifestyle

Hoe zorg je als ondernemer of bedrijfseigenaar goed voor je personeel?

Uiteraard wil je als ondernemer goed voor je personeel zorgen, of je nu een klein of een groot bedrijf hebt. Dit kun je op uiteenlopende manieren realiseren. Ben je benieuwd wat de onderdelen zijn om op te letten? Lees dan dit artikel.

Zaken goed voor elkaar

In algemene zin is het belangrijk dat je de zaken goed voor elkaar hebt voor je personeel. Je wilt immers dat je personeel op jou en je bedrijf kan vertrouwen. Het kan zo zijn dat dit een verplichting is vanuit je brancheorganisatie, maar ook opdrachtgevers kunnen hierom vragen. Met een keurmerk kun je dit aantonen. Denk aan een SNA keurmerk voor een uitzendbureau, schoonmaakbedrijf, detacheringsbureau, payrollbedrijf of aannemersbedrijf, waarmee je aantoont dat je op een betrouwbare manier zaken doet. Dit geeft een opdrachtgever natuurlijk weer het vertrouwen om met je in zee te gaan. Het keurmerk is er om de risico’s te beperken omtrent keten- en inlenersaansprakelijkheid. Je geeft ermee aan dat je meewerkt om de arbeidsmarkt in Nederland eerlijker en gezonder te maken.

Geef personeel de juiste benodigdheden

Geef personeel de juiste benodigdheden binnen het bedrijf. Dit heeft uiteraard te maken met het salaris dat je uitbetaalt: bied in ieder geval een marktconform salaris. Zo is het salaris gelijk aan het inkomen van de meeste professionals in de branche. Daarnaast bied je je personeel goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een reiskostenvergoeding, extra verlofdagen of een auto van de zaak. Je kunt ook een gezonde levensstijl aanmoedigen, door gezonde snacks op het werk aan te bieden en sportvoorzieningen te subsidiëren. Werknemers kunnen hier ook eisen aan stellen, waar je maar beter (grotendeels) naar kunt luisteren. Zo is het steeds gebruikelijker om flexibele werktijden aan te bieden, evenals thuiswerkdagen. Op die manier voelen de medewerkers zich gehoord en is er sprake van meer tevredenheid op de werkvloer. Wil je arbeidsmigranten in je bedrijf laten werken? Dan kun je huisvesting aanbieden. Met het SNF keurmerk toon je aan dat je arbeidsmigranten op de juiste manier huisvest. Dit is relevant voor onder andere vastgoedorganisaties, uitzendondernemingen en ondernemingen die werkzaam zijn in de land- en tuinbouw (agrarische sector) of vleesverwerkende industrie. Je wint het vertrouwen van bijvoorbeeld gemeenten, woningcorporaties, opdrachtgevers en omwonenden met het keurmerk. Maar dit geldt ook voor het vertrouwen van werknemers!

Veilige werkplek

Zorg dat de werkplek voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Nu is dit voor iedere onderneming natuurlijk net weer een beetje anders. Op een kantoor gelden immers andere veiligheidsvoorschriften dan op een bouwplaats, om een duidelijk onderscheid te noemen. Je kunt protocollen opstellen. Train ook je personeel, indien dit nodig is.

Prettige werkomgeving

Creëer een prettige werkomgeving voor je personeel. Richt comfortabele, ergonomische werkplekken in. Zorg dat het team goed op elkaar aansluit en richt je op teambuilding. Zo werken teams namelijk graag met elkaar samen, wat een mooi uitgangspunt is. Bied je personeel genoeg kansen voor ontwikkeling en groei, zeker als een werknemer al een langere periode voor je bedrijf werkt. Je kunt trainingen, cursussen, workshops en andere inspirerende programma’s aanbieden. Daar heeft niet alleen je werknemer iets aan, maar ook je bedrijf. Moedig tevens interne groei aan door promotiekansen en loopbaantrajecten op te zetten. Toon verder waardering voor de inzet en prestaties van je werknemers, door regelmatig erkenning te geven.

Communiceer met personeel

Ten slotte is het belangrijk om goed te communiceren met je personeel. Hoe groter een bedrijf groeit, hoe moeizamer dit vaak gaat. Dat is zonde. Je personeel weet immers precies wat er speelt op de werkvloer en kan je van nuttige input voorzien. Vraag daarom naar feedback en luister hier ook daadwerkelijk naar. In een open en inclusieve cultuur voelen werknemers zich vrij om zaken aan te kaarten en suggesties te doen. Laat vervolgens natuurlijk ook zien dat je iets met de input doet! En stel je personeel tijdig op de hoogte van veranderingen en andere gebeurtenissen binnen het bedrijf.

Het is een belangrijk streven om goed voor je personeel te zorgen als ondernemer of bedrijfseigenaar. Dit wordt ook van je verwacht. We hopen dat deze tips je op weg helpen, hoe jouw bedrijf er ook uitziet.