Food

Hotspots: 15x lunchen in Zwolle

Rondom de Melkmarkt en de Markt Nieuwe in het centrum van Zwolle vind je een grote diversiteit aan restaurants waar je heerlijke specialiteiten kunt proeven. Ook op andere plekken in de binnenstad kun je terecht in de vele eetzalen, restaurants en cafés. Ideale plekken om te genieten van een terrasje zijn Café 't Beugeltje aan het water en Villa Suikerberg bij Museum de Fundatie. Een aanrader in de zomer is natuurlijk Stadsstrand Zwolle. Om je op weg te helpen en voor jou de ideale plek te vinden om te lunchen in Zwolle, hebben we de beste plaatsen voor je verzameld.


De Buik van Parijs

Een gezellige bistro waar je tegen goede prijzen kunt genieten van een goede Franse keuken, gelegen aan de rand van het centrum. De Buik van Parijs is een begrip in Zwolle.


Vidiveni-restaurant

Hier wordt voornamelijk gekookt met lokale, seizoensgebonden, fairtrade en traceerbare producten. Proef de smaken van de streek, met de hand bereid.


Os en Peper

Eten op culinair niveau, maar zonder dat het steriel is. Het team van Os en Peper presenteert de internationale keuken.


Het Weeshuys

De keuken van dit eigentijdse restaurant in industriële stijl laat zich het beste omschrijven als ambachtelijk, puur, bourgondisch en verfijnd.


Het Wijnhuis

De specialiteit hier zijn de wijnen maar ook voor een goede lunch of diner, vers brood, verse salades en een goed glas bier zit je hier goed.


Veel & Meer Zwolle

Hier kun je kiezen voor de "all day brunch". Geniet van yoghurt, smoothies, salades, wafeltoppings en biologische limonades.


Smooth Fruit-therapie

Het is vitaminetijd. De smoothies zijn hier verfrissend, lekker en ook nog eens heel gezond. Ook voor frozen yoghurts, superfoods en fruitsalades.


Waanders In de Broeren

Veel meer dan een boekhandel; een ongekende wereld waar je heerlijk kunt shoppen, eten en drinken of kunt genieten van lezingen en concerten.


Bij Hartje Zwolle

Omdat ze nooit zelf kunnen kiezen, hebben ze hier een concept gevonden waarbij je via een chequekaart je eigen brunch of diner kunt samenstellen. Bij Hartje Zwolle heeft een hele mooie locatie en een uniek gebouw net buiten de grachten van Zwolle.


Engel Winkelcafé

Een boetiek en een café in één. Hier worden ze blij van eerlijke producten met een goede achtergrond. Laat je verrassen door de originele objecten.


Villa Suikerberg

In het sprookjesachtige pand van Villa Suikerberg kun je lunchen en genieten van high class thee. Naast het interieur is het zonnige terras schitterend.


Swolsch Friethuys

Verse friet van eerste klas aardappelen wordt geserveerd met een snufje zeezout in een handig zakje met apart sausbakje.


De Gillende Keukenmeiden

Een kribbe in Zwolle met huisgemaakte, pure en biologische producten. Perfect voor ontbijt, koffie met gebak, brunch, lunch of volle thee.


Extra tips in de zomer: Stadsstrand Zwolle

In de zomer wordt midden in de binnenstad van Zwolle een kade aan de gracht omgetoverd tot een hip stadsstrand. Je kunt er heerlijke drankjes doen en het eten is er erg lekker. Met de voeten in het zand of neem plaats in een hangmat. Heerlijk genieten van de zon en de gezellige sfeer.


Bezienswaardigheden in Zwolle

Zoetekauwen kunnen hun hart ophalen, want Zwolle is ook een snoepstad. Er zijn hier Zwolse balletjes, die een ware test zijn voor elk gebit, maar ook ontzettend lekker. Als je de specialiteit wilt proberen en kopen als aandenken, moet je even langs bij het Zwolse Balletjeshuis.

Kenmerkend voor de stad Zwolle is de Peperbustoren. Deze 75 meter hoge toren van de 'Onze Lieve Vrouwenbasiliek' is al sinds de 14e eeuw een symbool van de stad. Je kunt deze toren ook beklimmen en genieten van een schitterend uitzicht over de stad. De 15e-eeuwse Grote of Sint Michaelskerk is een gebouw met een rijk cultureel en historisch verleden. De kerk is beroemd om zijn gotische architectuur, de verschillende historische bouwfasen en het wereldberoemde Schnitger-orgel met 4 handwerken (1721).