Lifestyle

Zo behoud je de intimiteit in je relatie

Zowel emotionele intimiteit als seksuele intimiteit is cruciaal om een gezonde, gelukkige relatie te behouden. Daarom zie je ook dat dit één van de redenen is waarom relaties stranden: het gevoel was er niet meer. Maar hoe behoud je dit gevoel? Hieronder zetten we een paar tips voor je op een rij zodat je samen met je partner de intimiteit in de relatie weet te houden.

Touch

Wanneer je net samen bent is elke aanraking, hoe klein deze ook is, spannend. Wanneer je al even samen bent, is dit een stuk minder spannend en denk je er ook niet meer over na. In het begin raak je nog vaak snel haar wang aan, geef je haar een kus op het voorhoofd of haar wang, laat je je vingers langs haar rug lopen. Wanneer je al even samen bent, wordt dit vaak een stuk minder gedaan. Hierdoor zijn jullie minder in contact, waardoor er een ‘gemak’ ontstaat wat soms kan aanvoelen als ‘saai’ of ‘standaard’. Zorg er daarom voor dat je elkaar nog vaak genoeg een knuffel geeft, je handen door haar haar haalt of haar op de bank in je armen neemt als jullie een serie kijken.

Grenzen

Soms is het goed om je grenzen een beetje te verleggen, zolang je hier maar een goede spanning voelt en geen extreem ongemak. Probeer met elkaar eens een nieuwe hobby uit, ga eens naar een andere stad toe of probeer bijvoorbeeld eens iets nieuws in bed. Je kunt bijvoorbeeld eens een vibrator proberen of een strapon met je partner gebruiken als jullie daar benieuwd naar zijn. Dit zorgt ook in bed voor afwisseling en goede spanning.

Verzorging

Verzorging is hartstikke belangrijk. Niet alleen moet je goed voor je partner zorgen, je moet ook goed voor jezelf zorgen. Wanneer je goed slaapt, gezond eet, je goed voelt en je goed kleed, zal je partner je hierom alleen maar meer waarderen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je voor je partner zorgt. Dat kun je op veel manieren doen, maak bijvoorbeeld eens een ontbijtje voor je partner, verras je partner eens, of help je partner bij het ophangen van de was. Zo blijven jullie goed voor elkaar en jullie zelf zorgen, wat de intimiteit in de relatie alleen maar verbeterd.

Dates

In het begin van een relatie ga je vaak nog veel op dates. Je woont niet samen en ziet elkaar vaak tijdens dates, waardoor je deze het liefst wekelijks, als niet vaker, in de agenda zet. Wanneer je al even samen bent en bijvoorbeeld samenwoont, zie je elkaar dagelijks. Hierdoor valt de directe reden om op dates te gaan weg. Toch zijn dates erg goed om te blijven plannen, je ziet elkaar namelijk in een andere setting en ontdekt samen nieuwe dingen. Hierdoor zie je elkaar in een ander daglicht en leer je elkaar nog beter kennen.