Kijkbuis

Slaappillen kopen: deze werkzame stoffen bieden een goede nachtrust

Kan je maar niet genieten van een goede nachtrust? Er zijn veel factoren die jouw slaapritme kunnen beïnvloeden. Lichamelijke klachten maken het niet eenvoudig om een goede houding aan te houden of wekt jou gedurende de nacht. Stress of andere privéomstandigheden kunnen ook weer nadelige gevolgen hebben voor jouw slaap. Het kan ertoe leiden dat je uiteindelijk stemmingswisselingen krijgt, concentratieproblemen ervaart of andere klachten gaat ervaren. Slaappillen kopen kan dan een goede keuze zijn. Deze slaappillen helpen jou om sneller in slaap te komen, maar ook langer door te slapen. Maar welke ingrediënten zorgen voor de positieve effecten?

Melatonine als natuurlijke bron

Een van de werkzame stoffen bij de slaappillen is melatonine. Het is een natuurlijk hormoon. Ons lichaam maakt deze aan en de stof speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het slaap-waakritme. Slaappillen kopen kan ervoor zorgen dat jouw lichaam weer meer melatonine aanmaakt en je ook veel meer slaap kan krijgen. Het is een ingrediënt dat je veilig kan gebruiken, zolang je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aanhoudt. Houd er wel rekening mee dat het een slaperig gevoel met zich meebrengt en je dus moet kijken naar de tijden waarop je de pillen inneemt. Zo houd je je overdag wakker en kan je in de nacht weer de rust krijgen die je nodig hebt.

Minder hersenactiviteit dankzij benzodiazepines

Een andere stof die in de slaappillen voorkomt, is benzodiazepine. Benzodiazepines behoren tot de meest voorkomende stoffen in de pillen en versterken de werking van GABA. Deze neurotransmitter vermindert de hersenactiviteit en zorgt voor een kalmerend effect. Gedurende de avonduren maal je vaak over gebeurtenissen van de hele dag of denkt na over alles wat nog staat te gebeuren. Door deze werkende stof blijf je er niet al te lang over nadenken en kan het er dus ook voor zorgen dat je sneller in slaap valt. Je moet hierbij wel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgen. Doe je dit niet, dan heb je overdag een verminderde concentratie en kan je ook meer slaperigheid ervaren tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.

Andere ingrediënten voor de nachtrust

Er zijn nog een aantal werkende ingrediënten terug te vinden in de slaappillen van sterrenstofkopen.nl. Denk aan Z-drugs. Deze heet ook wel zolpidem en zorgen dat de GABA-receptoren in de hersenen gestimuleerd worden. De halfwaardetijd is korter dan bij benzodiazepines, waardoor ze ook sneller uit jouw lichaam zijn. Je voelt je daarom ook minder moe als je er iets meer van inneemt. Ook antihistaminica kan je terugvinden in sommige varianten van de pillen. Je herkent deze stof aan de allergiepillen, maar ze hebben ook een kalmerend effect. Je kan jouw slaap hier dus ook mee bevorderen. Wel moet je er rekening mee houden dat ze een minder effect hebben op jouw slaap.