Lifestyle

Wat kun je doen om zo gezond mogelijk te leven?

Vind jij het belangrijk om gezond te leven? Heb je oog voor duurzaamheid en wil je daarom liever vegetarisch of veganistisch eten? Vind je het belangrijk om je lichaam goed te verzorgen? Wij hebben een aantal tips voor je waarmee je niet alleen meer energie kunt krijgen, maar waarmee je ook kunt voorkomen dat je nare ziektes oploopt. We willen graag de voordelen van het Q10 supplement met je bespreken en je laten zien waarom je deze zomer niet mag vergeten om goede zonnebrand te kopen. Wat hebben deze twee onderwerpen met elkaar te maken? Dat lees je hier!. 

Duurzaam leven door duurzaam te eten: de do’s en don’ts

Wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt, is de kans groot dat je geen vlees of andere dierlijke producten wilt eten. Steeds meer mensen in Nederland besluiten om een veganistisch dieet te volgen. In het begin kan het soms even puzzelen zijn wat je precies moet doen om te zorgen dat je alsnog alle stoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om je optimaal fit te voelen. Een Q10 supplement speelt een belangrijke rol bij de energieproductie van het lichaam en wordt veel door veganisten gebruikt. Het product bestaat uit vitamine B1 en E. De eerste draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen, terwijl de tweede een anti-oxidatieve werking heeft. Je kunt dagelijks een capsule met water innemen tijdens de maaltijd. Zorg er voor dat je de aanbevolen dosis niet overschrijdt. Wees je er ook van bewust dat een voedingssupplement geen vervanging is van een gezonde maaltijd, het is hoogstens een aanvulling. Zorg er daarom ten eerste voor dat je gezond en gevarieerd eet.

Zorg dat je huid goed tegen de zon beschermd wordt

Wist je dat de UV-straling in Nederland steeds sterker wordt? Dat betekent dat het steeds belangrijker wordt om te zorgen dat je je hier niet onnodig aan blootstelt. De beste manier om dit te doen, is door goede zonnecrème te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Nivea zonnebrand. Welke zonnebrand je nodig hebt, hangt af van je huidtype. Heb je een lichte huid, kies dan voor een crème met een SPF van 30 of hoger, heb je een donkere huid dan is het voldoende om een SPF van 15 of hoger te kiezen. Ga je een dagje naar het strand, zorg er dan voor dat je regelmatig een nieuwe laag zonnebrand aanbrengt en in het bijzonder wanneer je net gezwommen hebt. We raden je altijd af om tijdens de piekuren in de zon te gaan zitten. Op die manier verklein je de kans dat je huidproblemen krijgt. Deze kunnen zich pas jaren later openbaren, dus neem geen onnodige risico’s.

Ga eens wat vaker naar de sportschool

Naarmate je ouder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om je gezondheid op peil te houden. Dat doe je niet alleen door goed en gezond te eten en door je te beschermen tegen de zon, ook is het verstandig om goed te sporten. Zorg er daarom voor dat je voldoende beweging krijgt en dat je in vorm blijft. Je zult zien dat dit op allerlei fronten zijn vruchten afwerpt: je zult meer energie hebben en na een lange dag werken, kom je niet uitgeput thuis, maar kun je nog even wat klusjes oppakken. Vind je het lastig om jezelf te motiveren om te gaan sporten? Kies er dan voor om een teamsport te gaan doen. Zo beweeg je niet alleen goed, maar kun je ook nog eens nieuwe mensen leren kennen, wat zeer goed is voor je mentale gesteldheid. Je ziet het: gezond leven brengt allerlei voordelen met zich mee!