Tech

Wat zijn de voor- en nadelen van shortlease?

Shortlease is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij automobilisten en biedt een goed alternatief voor het traditionele lange termijn model voor autobezit. Een shortlease auto heeft meestal een contract van twee jaar of korter en is vaak gewild bij diegenen die liever toegang hebben tot de nieuwste modellen zonder zich vast te hoeven binden aan een financiële overeenkomst voor de lange termijn. Deze aanpak kan veel voordelen bieden voor degenen die ervoor kiezen.

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Een voordeel van shortlease is dat je om de één of twee jaar in een nieuwe auto kunt rijden. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste functies en technologie, wat vooral aantrekkelijk kan zijn voor mensen die graag op de hoogte blijven van gadgets en trends. Een ander voordeel van shortlease is dat ze meestal gepaard gaan met lagere maandelijkse betalingen in vergelijking met het kopen of financieren van een nieuwe auto, waardoor ze betaalbaarder worden voor mensen met een beperkt budget. Een ander groot voordeel van een auto huren, is dat je weet waar je aan toe bent op financieel gebied. Je betaalt namelijk een vast tarief in de maand en dit is inclusief alle kosten. Het onderhoud van de auto zit hierbij in, denk aan de kleine- en grote beurt, banden wisselingen, verzekering, pechhulp, reparaties… je hoeft je nergens meer druk om te maken.

Wat zijn de nadelen van shortlease?

Shortlease is een populaire optie voor mensen die zich niet willen binden aan een langlopende leasecontracten. Zoals bij elke huurovereenkomst, zijn er echter bepaalde nadelen verbonden aan zo’n huurovereenkomst. Ten eerste is het meest voor de hand liggende nadeel van shortleaseauto's de maandelijkse tarieven. Iedere maand moet je weer een flink bedrag betalen aan het verhuur bedrijf. Ten tweede kunnen shortlease contracten gepaard gaan met kilometerbeperkingen, wat problematisch kan zijn voor personen die vaak reizen of lange afstanden afleggen. Als je deze limieten overschrijdt, kan dit leiden tot extra vergoedingen en kosten die snel oplopen. Daarnaast kunnen shortleases ook hogere verzekeringspremies vereisen vanwege een verhoogd risico dat gepaard gaat met kortere looptijden.

Wat is beter; shortlease of supershortlease?

Er kan niet duidelijk gezegd worden of shortlease beter is dan supershortlease of andersom. Het is namelijk een persoonlijke kwestie of iets goed is of niet. Het is maar net welke vorm het beste bij jouw situatie past. Heb jij alleen voor een nieuwe project van je werk een auto nodig, dan kun je het beste voor supershortlease gaan. Je hebt dan alle vrijheid om, zodra het project is afgelopen, direct het contract weer op te zeggen. Op deze manier ben je erg flexibel en kun je inspelen op huidige momenten in je werk. Het is ook handig als je seizoenswerk hebt, zodat je bedrijf makkelijk kan opschalen met meerdere auto’s in de drukke periode.