Food

Bosvruchten-perzik pie

Hoewel onze blog misschien anders doet vermoeden, staat er hier écht niet altijd Oreo op het menu. Zo is deze friszoete pie een makkelijk, maar inmiddels favoriet recept geworden. Je krijgt er meteen zin door in de lente!

Voor de afwisseling daarom vandaag het recept voor een: bosvruchten-perzik pie

Wat heb je nodig

Voor het deeg

- 300 gram bloem
- 170 gram roomboter
- 150 gram monchou
- 1/2 pakje bakpoeder
- scheutje warm water
- scheutje azijn
- snufje zout

Voor de vulling

- 400 gram perziken uit blik (2 blikken)
- 250 gram diepvries bosvruchten
- 50 gram suiker
- 50 gram lichte basterdsuiker
- twee eetlepels bloem
- een eetlepel kaneel
- scheutje vanille-aroma

Voor de topping

- 190 gram blanke, ongezouten amandelen
- 70 gram ongezouten pecannoten
- 50 gram suiker
- een ei

Verwarm de oven voor op 180 graden

Voor het deeg van de bosvruchten-perzik pie meng je bloem, monchou, bakpoeder, water, azijn en een snufje zout door elkaar. Smelt ondertussen de roomboter en meng deze door het deeg. Rol alles op tot een bal en leg in de koelkast om een half uur te rusten. Snijd de perzikenhelften door tweeën en meng daarna met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Doe vervolgens hetzelfde met ingrediënten ingrediënten voor de topping.

Bestuif jouw werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van zo'n halve centimeter dik. Verdeel dit over de bakvorm en snij de overtollige randen op. Gebruik het extra deeg eventueel om een ruitjes-patroon bovenop de bosvruchten-perzik pie te maken. Prik met een vork gaatjes in de bodem en giet daarna de vulling erin. Bedek de bovenkant van de taart met de topping en zet de pie 45 minuten in de oven.

Het lekkerst is om de bosvruchten- perzik pie warm te serveren met een grote bol ijs.

Eet smakelijk!

Sander


PS: het recept is gebaseerd op de southern peach pie uit Rudolph's Bakery