Travel

D&D bezoekt: Malta

Inmiddels is het een traditie geworden om elk voorjaar een vakantie in te plannen. Na geslaagde trips naar Berlijn en Malaga twijfelden we lang over de bestemming voor 2016. Bovenaan ons lijstje stond New York, gevolgd door Ibiza. Maar goed, beiden zij we net op onszelf gaan wonen, dus dat werd allemaal net iets te gortig. Via Ticketspy kwamen we uiteindelijk bij Malta terecht. Tickets werden geboekt en nog geen maand later zetten we voet op Malteser grond.

Bij aankomst in de Zuid-Europese dwergstaat heb je niet meer het idee in Europa te zijn. Door de eeuwen heen heeft het land vele bezetters gehad en daardoor zijn o.a. de Britse en Arabische invloeden merkbaar. Zo klinken de straatnamen alsof ze uit het Midden-Oosten komen, spreken locals goed Engels en rijden de Maltesers aan de linkerkant. Even wennen, maar het vergroot het vakantiegevoel alleen maar.

Via Tui hadden we vlucht + accommodatie geboekt en werden we netjes opgehaald op het vliegveld. Op internet hadden we al gelezen dat ons hotel vrij basic was, dus de verwachten waren laag. Bij aankomst in het Clover Holiday Complex bleek het allemaal nog nét iets erger te zijn. Binnen no-time werd het complex door ons dan ook omgetoverd tot Clover Field (naar de gelijknamige horrorfilm). Gelukkig went alles en na een dag konden we alleen maar lachen om het vreselijke hotel. Wat moet je anders als de housekeeping 3 flessen bleek ziet leegspuiten om het onkruid op 10 centimeter van de zwembadrand weg te krijgen...

Onze beste beslissing was om direct een auto te huren. Het openbaar vervoer is goed op Malta, maar met een eigen bakkie ben je veel flexibeler. En voor zo'n 125 euro per week hoef je het voor het geld ook niet te laten. Ze rijden dus wel links, houd hier rekening mee.

Met onze Chevrolette'tje hebben we echt elke uithoek van het eiland verekend. We zijn zelfs met de ferry richting buureiland Comino gegaan. Van de oude stad Mdina (o.a. bekend van Game of Thrones) tot zwemmen in de Blue Lagoon, alle bezienswaardigheden uit ANWB-boekje zijn bezocht. Malta is dan ook het perfecte eiland voor wie niet stil wil zitten tijdens zijn vakantie.

Binnenkort lees je hier nog veel meer over, want zo'n week Malta is onmogelijk om in slechts een blog te beschrijven. Daarvoor is het eiland gewoon te tof!

Check snel onze vlog en aanschouw met eigen ogen Malta, ons 'prachtige' hotel, Sander achter het stuur, de bezienswaardigheden en natuurlijk wat bloopers:

Rick & Sander


PS: binnenkort volgen er dus nog veel meer blogs over onze trip naar Malta. Zo staat er een heuse foodtour en lijst met must-see's op de planning.