Lifestyle

Een steentje bijdragen aan het klimaat

Ons klimaat staat er niet al te best voor. De zeespiegel stijgt, het ijs op de Zuidpool smelt als een waterijsje voor de zon en onze oceanen zijn veranderd in afvalplekken vol plastic waar menig Barbie jaloers op is! Dit zijn problemen waar wereldleiders dagenlange vergaderingen aan wijden. Heel goed, maar ook jij kan in je dagelijks leven een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Denk bijvoorbeeld aan je vervoersmiddel. Volgens Wetenschap in Beeld stoot transport zo’n 7,87 miljard ton C02 uit wat afkomstig is van fossiele brandstoffen. Hoogste tijd dus om jouw vervoersmiddel op basis van diesel of benzine in te ruilen voor een elektrische variant. En laat het merk Blitss daar nou net de perfecte opties voor hebben 😉

Bij Blitss kan je terecht voor elektrische scooters. Het merk staat voor vrijheid, plezier, stijlvol en duurzaamheid. Dit doen ze door middel van hun Blitss Windmill elektrische scooter. De stijlvolle duurzame variant van bijvoorbeeld een Vespa. Maar het blijft niet alleen bij de scooter. Nee, met het Blitss Body & Heart concept maken zij elektrisch rijden toegankelijk voor iedereen. Voor een schappelijke aankoopprijs ben je trotse eigenaar van een Blitss Windmill en met het Blitss Heart abonnement (maandelijks opzegbaar) ben je er van verzekerd dat je altijd een werkende accu hebt. Geen zorgen dus meer dat je niet optijd bij je Tinder-date bent of stil komt te staan in de middle of nowhere op de Veluwe. Ook niet geheel onbelangrijk; je krijgt garantie en service op alle technische onderdelen. Door deze complete service is de overstap naar een duurzaam vervoersmiddel helemaal niet zo moeilijk en dat is dan ook precies wat de missie van dit innovatieve merk is. Ik ben enthousiast!

De voordelen

Design je eigen stijlvolle scooter
Steel de show met de tofste kleurencombinaties op jouw nieuwe elektrische scooter. Ga voor opvallend rood en geel of kies voor een zakelijke look met zwart en bruin. Voor ieder wat wils 😃

Makkelijk parkeren
We hebben allemaal wel eens een lakje beschadigd van een andere auto op een parkeerplaats. Laat staan dat we over fileparkeren beginnen. Ook voor de mindere chauffeurs is een scooter dus zeer aan te raden. Klein, compact en easy te parkeren.

Makkelijk opladen
Geen zoektocht naar een benzinestation of een oplaadpaal. Deze elektrische scooters kan je namelijk gewoon in een stopcontact opladen. Er rest dus nog slechts één taak; en dat is het stopcontact veroveren.

Lekker goedkoop
Per gereden kilometer is de Blitss Windmill scooter tot wel 10 keer goedkoper dan een benzine scooter. Scheelt weer wat centen in de portemonnee! Centen die je goed kan besteden aan bijvoorbeeld een lekker Nike trainingspakkie.

Makkelijk in onderhoud
Met het Blitss Heart abonnement hoef je je geen zorgen te maken over reparaties. Bij beschadigingen aan makkelijk vervangbare onderdelen stuurt Blitss je nieuwe onderdelen op, inclusief uitleg en stappenplan. Geloof ons, een stuk makkelijker dan een IKEA uitleg. En gaat het om een grote reparatie? Dan sturen ze een monteur bij je langs die jouw scooter gelijk probeert te maken. Als dit niet lukt wordt de scooter meegenomen en krijg je deze zo snel mogelijk weer in de gezonde staat terug.

Kortom; als je graag je steentje wilt bijdragen aan het milieu is het verstandig om je huidige vervoersmiddel eens onder de loep te nemen. Een elektrische variant is namelijk makkelijk en veel beter voor het milieu. Bij Blitss hebben ze stijlvolle vervangers dus als je nieuwsgierig bent geworden neem dan vooral een kijkje op hun website.

Vind je een ander vervoermiddel een te grote aanpassing? Hieronder nog 5 tips voor kleine aanpassingen die op lange termijn een grote verbetering kunnen zijn voor het klimaat;

1. Douche niet langer dan 5 minuten.
2. Probeer in de supermarkt zo min mogelijk producten te kopen die in plastic verpakt zijn.
3. Probeer niet alleen kleding te kopen bij grote ketens zoals H&M en ZARA, maar kijk ook eens in vintage winkeltjes.
4. Eet wat minder vlees. Bijvoorbeeld 2 keer per week vlees en de rest van de dagen vis of vegetarisch.
5. Zet de verwarming niet op standje crematorium, maar trek een warme trui aan als je het koud hebt.

Heb jij nog tips voor een duurzaam leven? Laat het ons weten!


PS: deze blog is een samenwerking van D&D en Blitss.