Tech

iPad Air

Sinds Apple de iPad lanceerde ben ik groot fan van 's werelds eerste tablet. Inmiddels is ruim de helft van de Nederlanders in het bezit van een tablet en is het apparaat niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Helaas/ gelukkig worden speeltjes soms wat trager en 'moet' je weer een vernieuwde versie in huis halen. Daarom heb ik na 3,5 jaar trouwe dienst mijn iPad 1 omgeruild voor een kersverse iPad Air.

Ik wilde eigenlijk al maanden een nieuwe iPad aanschaffen, maar had nog zo mijn twijfels. Ik dacht: Zonde om een nieuwe aan te schaffen als over een tijdje wellicht de iPad Air 2 aangekondigd wordt. Maar ondertussen was mijn iPad 1 zo traag geworden dat het ruim 15 seconden kon duren voordat Facebook een keer was opgestart. Te lang! Dus dat nam uiteindelijk de twijfel weg en de Air werd besteld.

Vorige week maandag werd het zeer welkome pakketje afgeleverd en natuurlijk werd het karton meteen van de doos gereten. Eerst goed die nieuwe, en inmiddels vertrouwde, 'Apple-geur' opsnuiven en daarna snel aan de slag met installeren. Wat meteen opvalt is het gewicht. De 1 is echt bagger zwaar als je hem naast de Air houdt. Scheelt weer wat belasting in de toch al heftig beladen tas van de gemiddelde student. Ook de helderheid van het scherm is een grote plus. Waar mijn oude variant nog 1024x768 pixels had, is het bij de Air verdubbeld. Pixels tellen is dus niet meer mogelijk en de kleuren springen je tegemoet. Maar, het is vooral de snelheid die voor een grote verademing zorgt. Mijn 1 was zo traag geworden dat GIFjes afspelen gegarandeerd leidde tot vastlopen, dat is nu gelukkig verleden tijd.

iPad Air

Ik gebruik mijn iPad vooral om te bladeren op het wereldwijde web, te twitteren, te facebooken en om het nieuws te lezen. Meeste gewaardeerde app is die van Buzzfeed. Dagelijks tientallen, vooral nutteloze, artikelen met grappige plaatjes en onzin. Heerlijk! Ik vertik het om te schrijven op mijn iPad. Spastisch meetikken tijdens het college is niet aan mij besteed, deze jongen schrijft nog ouderwets. Ik eis dus niet zoveel van mijn tablet. Een beetje internetten, wat apps inladen, zo nu en dan een muziekje en af en toe wordt de Netflix app geopend. De A7 processor in de iPad zorgt ervoor dat ik dit allemaal razendsnel kan doen. Ik zet zelf niet zoveel muziek op mijn iPad, ik gebruik voornamelijk Soundcloud, dus daarom heb ik voor de 16GB variant gekozen. Meer dan genoeg geheugen voor mijn eisenpakket.

Omdat ik mezelf inmiddels wel een beetje ken, besloot ik extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Via Bol.com bestelde ik een lederen hoes die de hele iPad omsluit en beschermt tegen een (bij mij onvermijdelijke) val. Aangezien ik mijn iPad vaak meeneem in mijn tas heb ik een extra beschermhoes gekocht. Op Asos.com zag ik een stevige, vilten hoes die mijn iPad nu redelijk schokbestendig moet maken. Uiteindelijk was ik bijna 50 euro kwijt aan extra materiaal, maar dat vind ik niet erg. Zo ziet alles er tenminste top uit en is het beschermd tegen mezelf.

Ik ben zelf erg tevreden met deze verbetering op mijn iPad 1. Als Apple-fan ben ik natuurlijk verplicht te zeggen dat de Air de beste tablet op de markt is. Maar dat is in mijn ogen ook echt zo. Ik heb menig tablet in handen gehad, maar de variant van meneer Jobs blijft favoriet. Ik hoop in ieder geval dat mijn Air weer een aantal jaar meegaat. Tegen die tijd vervang ik hem met alle liefde voor de iPad Ultra Air 3 !

Sander