Tech

Krijgt de iPhone X dan eindelijk een concurrent?

Met nieuwe gadgets heb je onze aandacht. Zo ook met het gerucht dat de nieuwe telefoon van Samsung op 26 februari wordt gepresenteerd. En dat hij zelfs begin maart al in de verkoop gaat. Wij zijn echter fan van Apple. Maar daardoor zijn we juist extra nieuwsgierig naar de nieuwe telefoon van Samsung. Wordt dit dan de grote concurrent van de iPhone X? Dit zijn de belangrijkste geruchten voor je op een rijtje.


Gezichtsherkenning

Samsung gaat, net als de iPhone X, bij de nieuwe S9 gebruikmaken van gezichtsherkenning. Daarnaast blijft ook de vingerafdrukscanner aanwezig, iets wat de iPhone X juist niet meer heeft. De vingerafdrukscanner krijgt wel een andere plek: centraler aan de achterkant. Zo bestaat er weinig kans dat jij met je vette vingers op de lens van de camera zit te drukken. Scherpe foto’s gegarandeerd!

Camera

Selfiequeen? Lucky you! De nieuwste Samsung heeft namelijk een 8 megapixel camera aan de voorkant. Ter vergelijking: de frontcamera van de iPhone X is ‘slechts’ 7 megapixel. Naast de mooiste selfies kan je ook ‘gewone’ plaatjes schieten van hoge kwaliteit. Bij de nieuwe camera kun je het bokeh-effect creëren. Dit is het prachtige scherptediepte effect wat je altijd ziet. Dat het voorwerp op de voorgrond scherp is en dat de achtergrond is vervaagd. Gaat dit de 12 megapixel, stabiele en lichtgevoelige camera van de iPhone X overtreffen? We vragen het ons af.

Draadloos opladen

Bereid je alvast even voor. Er gaan nu wat namen voorbij komen die zorgen voor kortsluiting in je bovenkamer. Namelijk het DeX Station en DeX Pad. De DeX wat? Ja, dat dachten wij ook. Het gerucht is namelijk dat Samsung met een platte variant van het DeX Station komt. De DeX Pad dus. Deze Pad kun je, naast dat-ie je telefoon oplaadt, als touchpad of keyboard gebruiken. Dus zeg maar vaarwel tegen jouw oude vertrouwde toetsenbord en muis. En hallo tegen de toekomst. Nu klinkt dit allemaal erg futuristisch en veelbelovend, dus we zijn heel benieuwd of het allemaal lekker werkt. Het blijft tenslotte Samsung.

Razendsnel

Telefoons die razendsnel zijn. Dát is toch wel een hele belangrijke eigenschap van een telefoon. De nieuwe Samsung Galaxy S9 schijnt de nieuwste generatie processor te hebben. Eentje van Samsung zelf: de Exynos 9810. Deze naam mag je nu gelijk weer vergeten. Het belangrijkste is dat de S9 wel twee keer zo snel kan gaan worden als zijn voorganger. Wij weten uit eigen ervaring dat de iPhone X ongekend snel is. Dus of deze S9 dat gaat overtreffen, dat is de grote vraag.

Waterdicht en stofvrij

Stofvrij is het nieuwe waterdicht. Geen stof meer die eventueel je toestel zou kunnen beschadigen. Apple heeft dit concept geïntroduceerd, en de geruchten zijn dat ook Samsung dit op zijn telefoons gaat toepassen.

Draadloos luisteren

Het platform Business insider vertelt zelfs dat de nieuwste smartphone van Samsung geen ingang meer krijgt voor oordopjes. Daardoor zou je alleen nog maar draadloos kunnen luisteren naar je favoriete muziek en films. Net als bij de iPhone X. Een nadeel is dat je de oordopjes misschien sneller kwijt kan raken. Maar dat weegt vast niet op tegen het feit dat je je niet meer druk hoeft te maken over oordopjes die in de knoop zitten.