Zolder

Moedertje Winter, waar ging het fout?

Moedertje Winter, waar is het dit jaar toch fout gegaan? Drank, drugs, een lekker jong Zomermannetje? Ik weet niet wat er aan de hand was, maar dit stelde natuurlijk weinig voor! Geen sneeuw, geen ijs en amper vertraging bij de NS. Dat is uiteraard niet wat wij van een Hollandse winter verwachten!

U snapt toch dat winters in het leven zijn geroepen om de Nederlanders te laten klagen? Dat is genetisch bepaald. Vroeger, toen onze taal nog niet eens was uitgevonden, zag je Neanderlanders al met een afkeurende blik naar de sneeuw kijken en denken sterf. Wij houden van de winter, puur om het te kunnen haten.

Dit jaar viel er echter weinig eer aan te behalen. Geen Elfstedentocht, godzijdank! Geen bevroren oren bij aankomst op het station. Geen glijpartijen op de fiets. Geen ruitenkrabben. Nee, echt winters was het niet. Of ik u dat kwalijk neem? Nou, mij hoor je in ieder geval niet klagen. Ik geniet van de zon, maar met kou doe je mij echt geen plezier. Toch is het wel jammer dat u niet even op bent komen dagen. Een witte kerst of een sneeuwballengevecht, dat hoort er tenslotte gewoon bij!

Inmiddels is uw ex Vader Lente weer in het land. 'Die kille draak is nergens te bekennen, dus ik kom gewoon wat eerder', moet hij gedacht hebben. En geef hem eens ongelijk! De krokussen bloeien als nooit te voren. Het eerste kievitsei is weer gevonden. De eerste zomerse hit is een feit. En #zon is al dagen trending topic. Nederland omarmt de lente en de sfeer is opperbest. Dit weekend is ons 'koude' kikkerlandje zelfs een van de warmste bestemmingen in Europa. Dus op naar het terras!

De komst van Vader Lente brengt helaas ook wat minder fijne element met zich mee. En dan bedoel ik voornamelijk de combinatie vrouw plus zonnebril. Ik weet niet wat het is, maar zet een vrouw een zonnebril op en ze denken allemaal dat ze onschendbaarheid creëren. Als ik voor elke 'minder geslaagde' selfie een euro had gekregen, dan zit ik nu in een vliegtuig richting de Malediven! En ik kan al helemaal niet meer wachten op het eerste (flubber)naveltruitje! Maar hé, klagen doen we zeker niet. Het belooft namelijk een fantastische zomer te worden!

Dus Moedertje Winter, gaat u maar genieten van de welverdiende rust. Ik snap dat zo'n anderhalve dag werken ernom vermoeiend kan zijn. Tot volgend jaar!?

Sander