Food

Pindakaaskoekjes

Als een van 's werelds favoriete smeersels voor op brood is pindakaas in praktisch ieder huis te vinden. Terecht, want er gaat dan ook weinig boven een snee vers, wit brood besmeerd met een dikke laag van dit zoete beleg. Toch kan je veel meer met pindakaas dat wij Nederlands denken. Zo stoppen ze in Amerika het in praktisch alles. Van chocoladerepen tot aan Oreo's.

Hoogste tijd dat wij hier dus ook wat meer gaan doen met dit lekkere broodbeleg. Daarom vandaag het recept voor een grote stapel chewy: pindakaaskoekjes

Wat heb je nodig

- 240 gram pindakaas met stukjes

- 175 gram lichte basterdsuiker

- 160 gram havermoutvlokken

- 60 milliliter amandelmelk

- 3 gram bakpoeder

- scheutje vanille-aroma

- snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Pak een keukenmachine en maal hierin de havermoutvlokken fijn.

Meng met behulp van een mixer de pindakaas en basterdsuiker door elkaar. Voeg hier nu ook het bakpoeder, de vanille-aroma en het zout aan toe en roer tot een glad geheel. Schep nu lepel voor lepel de gemalen havermout bij het mengsel totdat er een kruimig deeg ontstaat. Schenk nu ook de amandelmelk erbij en roer nogmaals door.

Rol nu met de hand kleine balletjes met een diameter van zo'n 3 centimeter. Je hebt genoeg deeg voor zo'n 15 à 20 koekjes. Bedek een bakblik met bakpapier en leg de balletjes hierop. Druk ze wat plat met een vork of met de hand en zet de koekjes in de voorverwarmde oven.

Haal na 12 minuten de koekjes uit de oven. Ze lijken nog heel zacht, maar dat hoort zo. Wacht zo'n 10 minuten en leg de pindakaaskoekjes daarna op een rooster om hard te worden.

Eet smakelijk!

Sander