Tech

TicketSwap

Vanaf nu geen gedoe meer met onbetrouwbare handelaren of torenhoge prijzen. Voortaan koop je veilig jouw tweedehands tickets via de website van TicketSwap!

Iedereen heeft het vast weleens meegemaakt. Je wilt graag naar een concert toe, maar bent net te laat waardoor er geen tickets meer zijn. Zelf ondervond ik dit probleem toen ik kaarten voor PleinVrees Kingsday in Amsterdam in de wacht wilde slepen. Rick en ik hoorden net te laat van het event, dus de tickets waren al uitverkocht. Zelf vertrouw ik Marktplaats niet goed genoeg om mijn tickets via daar te kopen, dus ik had de moed al opgegeven. Totdat ik toevallig bij de website van TicketSwap uitkwam en nu dus helemaal los kan gaan op Koningsdag.

Eind 2012 zijn drie Nederlandse jongens TicketSwap gestart uit frustratie. Het hele proces van tweedehands tickets kopen vonden zij te omslagtig en tijdrovend. Na flink wat brainstorm-sessies zijn zij toen op TicketSwap uitgekomen. Op een veilige manier, simpel en snel je kaarten kopen of verkopen: dat is het idee achter hun website.

Simpel is het zeker geworden. Je gaat naar de website, tikt het evenement in en je ziet direct wat het aanbod is. Bij mij waren er op dat moment geen tickets beschikbaar, dus toen heb ik mij aangemeld voor een herinnering. Als er dan nieuwe tickets aangeboden worden, krijg je een mail en ben je als eerste op de hoogte. Je logt daarna in met Facebook, betaalt met iDeal, krijgt je E-ticket gemaild en jij kunt zorgeloos naar bijvoorbeeld Awakenings of LowLands toe. Ideaal!

Ticketswap

Doordat de verkoper een maximum van 120% van de originele prijs mag rekenen, betaal je als koper een eerlijke prijs. TicketSwap rekent 5% aan bemiddelingskosten om zo het proces en de betaling veilig te laten verlopen. Dus als koper zijnde komt er nog 5% bij en als verkoper zijnde is het slim om 5% extra te rekenen om zo de kosten te dekken.

Update: Inmiddels heb ik al meerdere malen kaarten gekocht en verkocht via Ticketswap. Tot nu toe heb ik geen problemen ondervonden en altijd werkende tickets gehad. Zelf vind ik het fijn dat je ook ziet met wie je te maken hebt omdat het proces je gegevens van Facebook gebruikt. Zo heb je een beeld wie je voor je hebt en aangezien je zijn of haar profiel kunt bekijken, geeft dat een extra gevoel van veiligheid. Ook checkt de website de gegevens van de verkoper om zo achter zijn verkoopverleden te kopen.

Ik vind het in ieder geval een erg makkelijke manier om veilig aan kaarten te komen. Waterdicht is het systeem natuurlijk nooit, maar ik denk dat het niet veel veiliger gaat worden.

Sander