Food

Worstjes in balsamico

Jaren geleden vertelde Rick mij eens dat worstjes in balsamico behoort tot een van zijn favoriete gerechten. Ik ging er zelf mee aan de slag en sindsdien maak ik dit makkelijke gerecht nog regelmatig.

Het principe is simpel, want het enige wat je hoeft te doen is een paar ingrediƫnten snijden en deze vervolgens in de oven te zetten. Perfect voor op een drukke avond of als je echt twee linker kokshanden hebt. Daarom vandaag het snel te maken, maar oh-zo lekkere recept voor: worstjes in balsamico

Wat heb je nodig

Voor 2 personen

- 300 gram kersttomaten
- 2 grote biologische runderworstjes
- een rode ui
- een takje tijm
- een teen knoflook
- balsamicoazijn
- zout, peper en pittige paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snijd de ui in stukjes, pers de knoflook en verdeel deze over een kleine ovenschaal. Snijd nu de worsten in grote stukken en doe bij de rest. Probeer voor dit gerecht biologische worsten te gebruiken, deze smaken beter en zijn minder waterig. Sprenkel als laatste een flinke scheut olijfolie over het geheel heen en zet het vervolgens 10 minuten in de oven.

Verdeel de ongesneden kersttomaten en blaadjes tijm over de schaal. Giet nu de balsamicoazijn erover, net zolang totdat je een laagje van een paar millimeter hebt. Zet nu zo'n 20 minuten in de oven.

Breng de worstjes in balsamico op smaak met zout, peper en pittige paprikapoeder en serveer het met een grote homp vers brood.

Eet smakelijk!

Sander