Tech

12 handige tips voor iPhone-gebruikers

Waar ik vroeger nooit zo'n fan was van mijn mobiel, draag ik mijn iPhone tegenwoordig altijd met mij mee. Het is echt een verlengstuk van mezelf geworden waarmee ik alles doe, van tweeten tot bankieren. Omdat ik mijn telefoon zoveel gebruik, zorgt mijn iPhone 5s ook wel eens voor irritatie. Het blijft immers een apparaat! Om deze

'irritatiepuntjes' te voorkomen, zocht ik voor jullie de makkelijkste tips op voor elke iPhone gebruiker. Wist je bijvoorbeeld dat je een gepersonaliseerde ringtone kunt maken voor je vriendin of dat je met slechts een keer schudden je hele teksten kunt wissen? Lees snel waartoe jouw iPhone 5, 5s of 6 nog meer in staat is:


1. Vliegtuigmodus

Ik dacht altijd dat het een fabeltje was, maar in vliegtuigmodus laadt je iPhone echt sneller op! 

2. Shake it

Iets verkeerds getypt? Schud je iPhone dan eventjes heen en weer, klik op 'herstel' en alle zojuist getypte tekst verdwijnt.

3. Personaliseer je tril

Wist je dat je een eigen trilgeluid voor bijvoorbeeld je vriendin of vriendengroep kunt instellen? Ga naar Instellingen > Geluiden > Beltoon > Trilling > Maak nieuwe trilling. Hier kun je zelf een vibratie verzinnen en deze daarna toewijzen aan een persoon of groep.

4. Mail

Via de mail-app is het heel gemakkelijk om een tekst dik gedrukt, cursief of onderstreept te maken. Selecteer het desbetreffende gedeelte > klik op het pijltje en druk op BIU. Je kunt nu een van de drie kiezen. tips tricks iphone

5. Selfies

Gebruik bij het nemen van een selfie de volumeknoppen van je iPhone of oordoppen als knop. Klik erop en er wordt meteen een foto gemaakt.

6. Verstop standaard apps

Apps als Siri, iTunes en FaceTime gebruik ik zelf echt nooit, maar staan wel standaard op je mobiel. Verstop deze gemakkelijk door naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen te gaan en ze uit te klikken.

7. Calculator

Door in de calculator app over 'de uitkomst' te swipen, verdwijnt het laatste getal achter de komma. Wat meer opties nodig? Draai je iPhone 90 graden en je standaard rekenmachine verandert in een grafische rekenmachine.

8. Laat je iPhone 5s praten

Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Spreek selectie uit. Als je een stukje tekst selecteert kan je, naast kopiëren en plakken, je iPhone nu ook laten voorlezen. Het is totaal nutteloos, maar wel grappig.

9. Shortcuts

Iedereen heeft wel zo zijn eigen afkortingen omdat hij te lui is om de hele zin te typen. Gelukkig is daar wat op gevonden! Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Nieuw trefwoord. Hier kan je nu een afkorting naar keuze invoeren.

mannenblog Dudes & Dont's

10. Zoekwoorden

Kan je een bepaald woord niet vinden op een website? Type dit woord dan in de zoekbalk en klik daarna 'op deze pagina' aan. Door middel van de pijltjes links onderin word je naar alle desbetreffende woorden op de webpagina genavigeerd.

11. Keer kleuren om

Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Keer kleuren om. Handig wanneer je bijvoorbeeld in bed nog even wilt appen. Het is namelijk een stuk fijner voor je ogen.

12. Niet storen

Soms is het fijn om even niet gestoord te worden. Toch is het wel belangrijk dat sommige personen je altijd kunnen bereiken. Je weet immers maar nooit!

Open contacten en maak hierin een groep aan met bijvoorbeeld al je gezinsleden. Als je deze groep aangemaakt hebt, ga dan naar Instellingen > Niet storen. Hierin kan je vervolgens aangeven door wie je wel en door wie je niet gestoord wilt worden.

Nog niet in het bezit van zo'n fantastisch toestel? Klik hier om hem direct te bestellen!

Sander

PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen T-Mobile en Dudes & Dont's!