Feestjes

5 techno talenten die je in de gaten moet houden

Zon en techno. Een gouden combinatie. Deinend op de kick, biertje in je hand en je zonnebril op half zeven. Liever tot het gaatje op harde techno? Wij houden van allebei. En daarom hier Sven's 5 favoriete techno talenten om dit festivalseizoen in de gaten te houden.


1. Sama


Dit wordt geen lijstje vol lieve deuntjes. Dat bewijst Sama wel. Een harde techno sound met invloeden van trance. Donker, maar ook weer melodieus. Soms zelfs een tikkeltje zweverig. En dan zijn kicks… dan kun je ons wel wegdragen. Maximaal beuken.

Sama (20 jaar) is een echte rising star. Als dj en producer, vers van de Herman Brood Academie. Groot fan van Adam Beyer, UMEK of Monika Kruse? Dan heb je vast wel eens (onbewust) naar Sama geluisterd: zijn tracks zitten namelijk regelmatig in hun sets. Houd deze man in de gaten!


2. Charlotte de Witte


‘De techno-benjamin’, zo wordt Charlotte de Witte uit Gent ook wel genoemd. Of ik haar nog techno talent mag noemen? Twijfel. Dat ze talent heeft, dat is zeker. Haar stuwende en grommende kicks bliezen de afgelopen jaren door menig speaker. Van krappe nachtclub tot groot festival aan de andere kant van de wereld.

Dit wordt haar jaar. Van techno benjamin naar techno queen. Nina Kraviz wacht out! Charlotte achter de decks is niet mis, ook qua verschijning. Checken dus.


3. Toman


Techno, deephouse en house: op de sets van Toman swing je lekker. Drankje in je hand, zonnebril op en gaan met die technobanaan. Het heerlijke zomergevoel. Sets die het overal goed doen en gaan doen. Van Straf_Werk Festival op het strand tot de grasweide bij Awakenings. Check vooral ook even zijn eigen producties.


4. Janick Megroot


Opzwepende techno met een funky twist, dat is wat er uit de studio van Janick Megroot komt. Een harde sound met mysterieuze geluiden. Geloof ons, je spaced hem al op de fiets richting je werk. Dus ga maar na wat het op een zonnig festivalterrein doet.

Ik denk dan ook dat je nog veel van deze gast gaat horen. Want hoewel hij nu nog voornamelijk in Nederland actief is, zal het niet lang duren voordat Janick de grens oversteekt.


5. Giorgia Angiuli


Synthesizers, mini-keyboards en grote mixpanelen; Giorgia Angiuli houdt van bijzondere speeltjes. En dat maakt deze dame bijzonder. Tijdens haar optredens haalt ze van alles uit de kast. Letterlijk. Van laserguns tot speelgoedtrompetten.

Of de Italiaanse nog aanstormend talent is? Ja en nee. Ja, omdat ze nog een vrij nieuwe naam in Nederland is. En nee, omdat haar producties van hoog niveau zijn, ze een bak met ervaring heeft en haar agenda voor dit festivalseizoen er heel goed uitziet. Geloof ons: ken je haar nog niet, zoek dan even heel snel op Spotify naar Giorgia Angiuli. Als ik Rick en Sander mag geloven, was haar set bij Pleinvrees Utrecht echt awesome. En die zijn wat gewend 😉


Bonus

Federico Gardenghi

Wat deed jij toen je 13 jaar oud was? Vermoedelijk niet wat de Italiaanse Federico doet. De dertienjarige dj is een bijzonder talent. Hij staat deze zomer weer op een aantal hele grote festivals, krijgt al support van Carl Cox en gaat regelmatig viral met zijn Techno Friday-sets. Cute? Tuurlijk, maar hij heeft vooral een hele fijne, funky techno sound.


Houd deze techno talenten dus in de gaten en maak er vooral een te gek festivalseizoen van!

Sven