Travel

8x bijzondere Airbnb's in Nederland

Hoera, het is eindelijk zomer. Tijd om er nog even last minute tussenuit te gaan. Via Airbnb boek je gemakkelijk een kamer (of een heel huis) voor een klein prijsje. Het leuke aan deze deze manier van vakantie vieren is dat het niet alleen een stuk voordeliger is. Je voelt je ook nog eens een echte 'local' doordat je niet in een toeristisch resort zit.

Ook leuk: op de website vind je unieke slaapplekken. Wat dacht je van slapen op een boot, of in een oud schoolgebouw? Wij zetten de meest bijzondere Airbnb adresjes in Nederland voor je op een rij.

Marlous


bijzondere airbnb nederland

Slapen in het verleden

In dit 17e eeuwse pand op Texel waan je jezelf een rijke VOC-schipper. In deze bijzondere Airbnb vind je nog veel oude details zoals een gaskacheltje en een oud fornuis. Overdag lekker uitwaaien op het strand, en 's avonds op zo'n luxe fauteuil neerploffen: klinkt perfect.


bijzondere airbnb nederland

Slapen op school

Indruk maken op de schoonfamilie? Neem ze dan allemaal mee voor een nachtje weg in dit voormalige schoolgebouw. Er is plek voor 10 man die o.a. terecht kunnen in de grote tuin en een heuse thuisbioscoop. Voorheen zat er een basisschool gevestigd in dit pand, nu is het een prachtig woonhuis.


bijzondere airbnb nederland

Slapen op een boot

Dagje Amsterdam in de planning? Boek er dan een nachtje bij, en wel op deze boot. De eigenaren hebben een speciale studio op hun boot gebouwd speciaal voor verhuur. Door het dakraampje kijk je 's nachts naar de sterren, en de volgende dag ben je binnen 5 minuten in de Jordaan voor een lekker ontbijtje.


bijzondere airbnb nederland

Slapen in de kelder

Uniek aan de Utrechtse grachten zijn de werfkelders aan het water. Je slaapt midden in de stad, maar een niveautje lager dan de rest waardoor het er lekker rustig is. Overdag stap je vanuit deze bijzondere Airbnbn zo het centrum in. En 's avonds kun je nog even borrelen aan het water. Heerlijk!


bijzondere airbnb nederland

Slapen in een kubus

De kubuswoningen van Piet Blom in Rotterdam. Bij de meesten wel bekend, maar hoe zien ze er nou van binnen uit? Hoe is het mogelijk om een leefbaar huis te maken van zo'n gekke kubus met al die scheve wanden? One way to find out: een van de kubussen is namelijk te huur via Airbnb.


bijzondere airbnb nederland

Slapen op het strand

Zo vanuit je bed het strand op rollen: dat klink toch als het ideale vakantiehuisje? Dit kleine maar fijne huisje staat op het strand bij Zandvoort. De zee is letterlijk enkele stappen verwijderd van je voordeur. Na een dagje zonnen plof je zo in je luie stoel en kan de BBQ aan. Om vervolgens de volgende dag weer vanuit je bed de zee in te rollen.


bijzondere airbnb nederland

Slapen aan de gracht

Voel je als een keizer in Amsterdam in dit prachtige grachtenpand. Spijlenbedden, Chesterfield banken, grote Perzische tapijten.. Poepchic, precies zoals je zou verwachten van een herenhuis aan de Amsterdamse grachten. Voor een nachtje logeren moet je dan ook diep in de buidel tasten (á €1250), maar daar mag je dan wel 15 vrienden voor meenemen.


bijzondere airbnb nederland

Slapen op zee

Voor deze Airbnb heb je een paar zeebenen nodig die de golven van de zee aankunnen. Je overnacht namelijk op een zeilschip! Je slaapt in je eigen hutje met minibadkamer, de rest van het schip deel je met andere gasten. Op- en afstappen gebeurt in Amsterdam, maar daartussen ga je waar de wind jullie brengt!


In welke van deze bijzondere Airbnb's in Nederland wil jij wel overnachten?