Tech

App: Flappy Bird

Waar eerder de verrekte vogels van Angry Birds voor hoofdpijn zorgden, is het nu de beurt aan Flappy Bird. Deze app belooft namelijk de nieuwste rage te worden voor de smartphone.

Het draait allemaal om een duckface-achtig vogeltje met een indrukwekkend asymmetrisch lichaam. Je moet deze, al tikkende, door een erg op 'Mario Bros' lijkende wereld vol met buizen zien te manoeuvreren. Je mag de buizen absoluut niet aanraken, meer regels zijn er niet. Het klinkt heel simpel toch? Nou, ik kan je vertellen dat het allesbehalve is! Die kleine vogels zorgt gegarandeerd voor een frustratieniveau van jewelste. Ik heb mijn Iphone nog net niet door het raam gesmeten, maar ik zat er dicht tegenaan...

De app heeft alles in zich om een monsterlijke hit te worden. Dus begin snel met oefenen en bouw die voorsprong op, want voor je het weet is de hele collegezaal aan het 'Flappy Birden'!

Ik ben erg benieuwd hoe jullie het er vanaf brengen. Na een uurtje oefenen, staat mijn highscore namelijk al op een indrukwekkende 8 punten...

Sander

Download de app hier voor Iphone of hier voor Android