Food

Zussen Utrecht

Er zijn van die steden in Nederland waar ik graag kom. Gewoon even Barneveld ontvluchten. Winkels en eettentjes bezoeken die we hier niet hebben. En dat zijn er veel.

Utrecht is zo'n stad. Het grote voordeel aan deze stad vind ik dat je er vanuit het station zo inloopt. Het is er overzichtelijk en de stad bevat niet zoveel dronken, stonede en vreemde toeristen als onze hoofdstad. In Utrecht kan ik onbekommerd uren rondsjouwen waarbij ik altijd een paar 'vaste' zaken binnenloop. De A Mac, de Zara (in dit filiaal verkopen ze wél mannenkleding), Winkel van Sinkel langs de Oudegracht, één van de terrasjes op Neude en Rachmaninoff met al zijn (te) gekke meubels.

Maar ik eindig altijd in Zussen Utrecht. In dit lobby-restaurant heb ik cocktails geproefd die tot nog toe geen enkele andere tent heeft weten te overtreffen. De inrichting van Zussen past helemaal bij datgene wat ze graag willen uitstralen: een hip en trendy tent waar je lekker kunt zitten om een hapje te eten of wat te drinken. De meterslange bar vangt bij binnenkomst meteen de aandacht en dwingt je haast meteen al een drankje met alcohol te bestellen. Ik ga zelf vaak aan de zijkant van de zaak zitten, waar je op prettige loungebanken kan neerploffen. Je hebt dan een mooi uitzicht over de zaak en bovenal kun je zien hoe de bartenders aan het werk zijn, bedreven en geoefende cocktailmakers die echt lekkere cocktails maken.

Onlangs heb ik als Bacardi liefhebber de Classic Mojito nog besteld, welke echt voortreffelijk smaakte. Het geheim zat 'm volgens de 'chef' (ik heb kort gesproken met bartender Imran) in de zelfgemaakte siropen die zij toevoegen in hun cocktails. Hij vertelde mij dat er deze week een nieuwe cocktailkaart uitkomt, met wederom hele verrassende cocktails. Ik moest zeker nog eens langskomen, aldus Imran.

Lijkt dit je wel wat maar heb je nog niet zoveel ervaring met het drinken van cocktails? De uitgebreide kaart helpt je bij het kiezen: bij iedere cocktail staan namelijk een aantal eigenschappen genoemd. Deze worden voor in de kaart toegelicht. Ben je een dromerig type en houd je van zoete drankjes? Kies dan de Key-West Strawberry-Lime Daiquiri, een onweerstaanbare 'frozen' cocktail van Bacardi Limon geblend met aardbeien, vers limoensap en suikersiroop. Heerlijk!

Lobby-restaurant Zussen Utrecht ligt aan de Korte Jansstraat in Utrecht. Loop bij Winkel van Sinkel richting het stadhuis helemaal rechtdoor en je komt er vanzelf uit.

Rick