Food

Bacardi Oakheart

Alcohol en wij van D&D, er zijn maar weinig betere combinaties! Wij drinken graag een alcoholische versnapering, maar slechts één drankje komt in aanmerking voor de titel van favoriet: Bacardi Oakheart

Toegegeven, ik was in het begin zeker geen fan. De smaak was mij te kruidig en het klikte gewoon niet. Rick heeft mij een aantal keer aardig moeten 'voeren' voordat ik het enigszins begon te waarderen. Inmiddels zijn we een tijdje verder en is de glasbak redelijk gevuld met lege Oakheart flessen. Op ons wekelijkse 'Wie is de Mol' avondje, gaan er toch aardig wat glazen doorheen. En op vrijdag en zaterdag zetten wij de traditie graag voort! Wij zijn dus wel echte fans te noemen van deze relatief nieuwe rum-variant!

Bacardi Oakheart is rum, maar dan aangevuld met extra specerijen zoals vanille, kaneel en nootmuskaat. Laat dit goddelijke goedje drie jaar rijpen in vaten gemaakt van eikenhout. Voeg nog wat ahornsiroop en honing toe, bottel het geheel en je nieuwe zaterdagavonddrank is geboren! Zelf drinken wij Oakheart altijd goed sterk! Pak een longdrinkglas, vul het voor de helft met ijsklontjes en giet daar een grote scheut rum overheen (ongeveer 60 millimeter). Vul de rest van het glas aan met Cola of Cola Light en je bent klaar om even al je kopzorgen te vergeten. Tot de volgende morgen dan...

Proost!

Sander