Tech

5x tips waarmee je bespaart op je telefoonabonnement

Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder smartphones. Iedereen heeft een telefoon in zijn broekzak of tas zitten. Sterker nog, wellicht lees je dit artikel wel op je mobiel! Als je thuis bent, kun je dit simpelweg doen door verbinding te maken met je wifi netwerk. Dit is echter niet mogelijk als je onderweg bent. Om dan toch nog op het internet te kunnen, heb je een telefoonabonnement nodig. Hiermee bel je ook met je vrienden en familie. Wil je besparen op je mobiele abonnement? Gebruik deze tips!

Looptijd

Bij een abonnement telefoon moet je meerdere keuzes maken. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de looptijd. In principe zijn er drie keuzes: 1 maand, 1 jaar en 2 jaar. Alleen bij sim only abonnementen geldt de eerste optie. Meestal is deze looptijd iets duurder. Hoe langer het contract vastligt, hoe goedkoper het namelijk is. Kiezen voor een abonnement van 2 jaar is dus de goedkoopste optie.

Toestel

Bij een mobiel abonnement kun je kiezen voor een abonnement met én zonder toestel. De laatste optie is altijd goedkoper. Bij een abonnement met mobiel moet je namelijk ook nog voor de smartphone betalen. Door zelf een mobiele telefoon te kopen, bespaar je geld als je kiest voor een contract zonder toestel.

Vergelijkingssite

Vergelijk mobiele telefoon abonnementen altijd met behulp van vergelijkingssites. Deze websites pakken alle beschikbare contracten samen en tonen ze aan je. Hierbij kun je gebruik maken van filters om je voorkeuren aan te geven. De vergelijkingssite zal dan het goedkoopste abonnement laten zien, waar je voor kunt kiezen. Voordat je dit contract ondertekent, doe je er goed aan om eerst nog de voorwaarden van de provider te lezen.

Provider

Tegenwoordig zijn er in Nederland veel providers die telefoonabonnementen aanbieden. Denk aan de grotere providers als KPN, Vodafone of T-Mobile. Maar je kunt ook kiezen voor een kleinere, virtuele provider. Dit zijn providers zonder eigen netwerk, en daardoor vaak goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan Simpel, Youfone of Lebara. Wil je goedkoper uit zijn, dan kan je het beste bij een van deze providers terecht.

Zakelijk

Als je een ondernemer bent, is het een goed idee om te kiezen voor een zakelijk telefoonabonnement. Je kunt je contract dan op de zaak zetten. Hierdoor is het mogelijk om de BTW terug te vragen, terwijl de kosten van het abonnement ook nog eens aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Steeds meer providers bieden deze zakelijke mobiele abonnementen aan, vergelijk ze dus met elkaar.