Food

Drie tips om het perfecte diner voor je partner te organiseren

Een perfect diner voor twee: het is toch wel het toonbeeld van romantiek. Elke romantische avond begint met lekker eten. Dat hoeft helemaal niet in een duur restaurant. Het kan ook gewoon thuis. In drie stappen tover je het perfecte diner voor je partner op tafel.

Lekker thuisblijven

Vaak wordt gedacht dat een perfect diner alleen in het restaurant is te vinden. Welnee, het beste diner maak je gewoon thuis. In een restaurant is het vaak druk en rumoerig. Daardoor heb je maar weinig aandacht voor elkaar. Ben jij goed in koken? Bereid dan een lekker dinertje thuis. En als je niet goed bent in koken, wordt de moeite die je doet om er iets van te maken zeker gewaardeerd.

Zorg voor prikkelend eten

Eten prikkelt de zintuigen. En zintuigen kunnen zorgen voor romantiek. Goed om daar rekening mee te houden als je het eten gaat voorbereiden. Maak slim gebruik van bijvoorbeeld oesters, bananen, zalm, aardbeien, olijfolie, slagroom en pijnboompitten. Je kunt bijvoorbeeld zalm altijd als een voor- of hoofdgerecht kiezen. Bananen, aardbeien en slagroom zijn natuurlijk heel geschikt als dessert.

Vergeet ook hoe groen niet in je gerecht. Rucola is de perfecte garnering: het stimuleert de zinnen. Niet iedereen houdt van noten, maar als je er toch iets mee wil doen, kun je het best kiezen voor walnoten, hazelnoten of amandelen. Dat maakt de avond nog net weer wat romantischer.

Kies voor een romantische afsluiting

Als je alle gerechten hebt gehad, hoort daar natuurlijk een lekker glaasje wijn bij. Er is toch weinig romantischer dan een wijn drinken? We verklappen je een klein geheim over vooral rode wijn: het heeft een stimulerende werking op het libido. De kans dat jullie daarmee nader tot elkaar komen, is heel groot. Serveer er ook nog een kaasplankje bij en het is romantiek alom. Een Barolo wijn is een echte aanrader voor een gezellige avond. Dit is een wijn van hoge kwaliteit - de perfecte manier om te laten zien dat je hem, haar of hen waardeert.

Houd je niet van wijn, of drink je liever geen alcohol, dan kun je ook kiezen voor thee. Thee? Ja, echt, thee! Chai en gemberthee zijn heel geschikt voor een romantische avond. Doe er een vanillestokje bij in en het is de hele avond feest. Toch liever wel een wijntje? Dan is Colaris een aanrader. Deze wijnhandel heeft voor elke gelegenheid wel een mooie wijn in de aanbieding.

Ga na de maaltijd niet meer staan afwassen, want daarmee verpest je de hele sfeer. Laat de vaat maar staan voor morgen. Geniet van elkaars aanwezigheid. Dat is nu het enige wat telt.