Tech

Wat zijn Power Apps?

Microsoft heeft een ontzettend handige applicatie in huis genaamd Power Apps. Dit is een speciale service voor het ontwikkelen en gebruiken van op maat gemaakte zakelijke apps. Dit is ideaal om te gebruiken voor elke organisatie, want deze service biedt veel mogelijkheden aan voor het creëren van business apps. Enkele voorbeelden van apps die je kunt maken zijn helpdesk, verlofaanvragen, budget tracking apps en meer! Dit platform van Microsoft kan ondersteuning bieden voor een gehele bedrijfstak. In dit artikel leggen we je uit hoe power apps werkt en wat het allemaal te bieden heeft.   

Welke functies heeft Power Apps?

Het fijne aan power apps is dat je geen kennis hoeft te hebben van complexe code. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel zakelijke apps maken. Het gebruik van Power Apps is perfect als je geen geschikte standaard app kunt vinden. Je kunt deze service eenvoudig koppelen aan alle Microsoft-applicaties die beschikbaar zijn, maar je kunt dit ook doen bij vele externe applicaties. De koppeling maakt het mogelijk om vanuit power apps gebruik te maken van de huidige digitale tools die je bedrijf al inzet. Dat is toch ontzettend handig?   

 

Welke bestaande mogelijkheden heeft Power Apps?

Binnen power apps kunnen er twee voorkeuren onderscheiden worden. De eerste is al eerder benoemd. Dit zijn op maat gemaakte apps die speciaal voor jouw organisatie ontwikkeld kunnen worden. Heb je geen tijd om apps te creëren? Dan heb je gelukkig ook de optie om te kiezen voor “ready-to-go-apps”. Deze worden aangeboden door verschillende organisaties. Daarnaast heb je ook keuze uit twee verschillende vormen, namelijk canvas apps en modelgestuurde apps. Canvas apps sluiten over het algemeen aan bij mobiele applicaties. Hierbij heeft de ontwerper van de app ook volledige controle over de indeling. Bij modelgestuurde apps is dit anders. De gebruikersinterface wordt grotendeels voor jou ontwikkeld en de indeling is afhankelijk van onderdelen die je aan de app toevoegt.

Welke voordelen heeft Power Apps?

Er zijn veel voordelen waar je van kunt profiteren bij het gebruik van power apps. Ten eerste kun je veel efficiënter werken, want je kan veel taken automatiseren. Hierdoor heb je meer tijd voor belangrijkere zaken in je onderneming. Natuurlijk is het ook hartstikke fijn dat je apps kunt ontwikkelen die volledig aansluiten op jou wensen en behoeften. Daarnaast is dit ook relatief goedkoper, omdat het bouwen van een app binnen deze applicatie minder tijd kost, ten opzichte van apps die gebaseerd zijn op code.

 

Hoe kan ik mijn gegevens beschermen?

Het online bewaren van je gegevens kan ontzettend handig zijn, omdat je alles op een overzichtelijke plek kunt indelen, maar er kunnen hier ook risico’s aan zitten. Binnen Microsoft is er een standaard cloud omgeving om actie te nemen bij eventuele cyberdreigingen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat deze bescherming niet voldoende is. Microsoft geeft zelf aan dat de veiligheid binnen de cloud omgeving een “shared responsibility” is. Dit wil zeggen dat de organisatie ook een bijdrage moet leveren aan de veiligheid. Dit kun je doen door Cloud Security aan te schaffen bij externe bedrijven. Hierdoor ben je altijd verzekerd van bescherming!