Lifestyle

Heb jij nog steeds geen woonverzekering geregeld?

Heb je een fijn huis en moet je er niet aan denken dat je deze woning kwijtraakt? Dan is het belangrijk dat je een goede woonverzekering afsluit. Met een woonverzekering kun je namelijk eventuele schade aan je spullen en je woning laten herstellen op kosten van je verzekering. Dat kan je heel veel problemen voorkomen. Denk daarom niet dat het noodlot je niet zal treffen want er kan zomaar iets in je huis gebeuren waardoor je forse schade oploopt. Heb je in zulke gevallen geen verzekering achter de hand, dan draai je zelf op voor alle kosten die gemaakt moeten worden en die kunnen heel snel oplopen. Regel het dus!

Waaruit bestaat een woonverzekering en wat heb jij nodig?

Ondanks het klinkt dat het hier gaat over een polis, bestaat een woonverzekering in de praktijk uit meerdere polissen. Of je alles nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Wanneer je een huurhuis hebt, kun je snel klaar zijn. Het afsluiten inboedelverzekering Univé is dan genoeg om een hoop risico’s uit je leven te bannen. Met deze polis kun je alle schade die je oploopt aan je spullen, laten uitkeren door je verzekering. Let er echter wel op dat je niet opzettelijk schade aan je objecten mag toebrengen. Ongelukjes en grotere rampen worden gedekt door je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een brand in je woning waardoor je met vuur- rook- en/of waterschade komt te zitten. Je kunt dan contact opnemen met je verzekeraar om de schade te inventariseren. Vervolgens zal je verzekeraar geld naar je overmaken dat je kunt gebruiken om nieuwe spullen van te kopen. Zo herstel je de opgelopen schade snel en kun je snel weer verder met je leven. Een goede woonverzekering is daarom het vangnet dat je nodig hebt wanneer alles tegenzit.

Voeg een opstalverzekering toe als je een huis gekocht hebt

Iedereen die een huis gekocht heeft, moet eveneens een inboedelverzekering afsluiten, maar daarnaast is ook een opstalverzekering nodig. Je hebt namelijk meer dan alleen spullen: ook je woning zelf moet verzekerd worden. Juist aan je huis kun je de grootste en duurste schade oplopen en dus is de opstalverzekering van het grootste belang. Laten we hopen van niet, maar mocht je woning ook afbranden, dan is het belangrijk dat je de woning kunt opruimen en weer opnieuw opbouwen. Zonder opstalverzekering is dit een enorme opgave. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede opstalverzekering neemt, omdat deze echt onmisbaar is op momenten waarin alles tegenzit. Goed om te weten: je kunt je opstalpolis ook gebruiken om schade aan de objecten aan of op je huis te herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die je hebt aangebracht of aan je laadpaal.

Haal meer voordeel uit je polis door extra verzekeringen

Wanneer je eenmaal een inboedel- en opstalverzekering gaat, dan is het handig om ook nog even naar extra verzekeringen te kijken. Je kunt bijvoorbeeld een Univé inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hiermee wordt niet alleen schade aan jouw spullen gedekt, maar ook schade die je aan de spullen van anderen hebt toegebracht. Daarmee voorkom je vervelende ruzies en kun je schadeposten snel laten herstellen. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je polis vandaag nog samenstelt en afsluit. Met een paar klikken op de muis is alles geregeld en heb je heel veel risico’s meteen uitgebannen.