Lifestyle

Hoe kies ik zelf skincare uit?

Skincare is op het moment een van de populairste categorieën op sociale media. Iedereen met een interesse in beauty kent het wel: je zou wel urenlang naar je favoriete Youtuber of Tiktoker kunnen kijken, terwijl zij hun huid tot in de puntjes verzorgen. Ook roepen de video's vaak veel nieuwsgierigheid op. Het lijkt veel werk, maar skincare kan volgens veel mensen ook rustgevend, en soms zelfs leuk zijn! Zie jij het wel zitten om een nieuw vast ritueel te ontwikkelen, maar weet jij niet zo goed waar je moet beginnen? Wij zetten de vier meest essentiële skincare producten voor beginners op een rijtje.

De cleanser

Je huid krijgt overdag met veel te maken! Verschillende vuiltjes en oliën verzamelen zich maar al te graag op jouw huid, en kunnen zo voor puistjes of mee-eters zorgen. Om dat te voorkomen, begint bijna elke skincare routine met een cleanser. Dit product haalt het vuil van jouw huid af, en zorgt er voor dat de huid daarna andere producten beter kan opnemen. Let wel op! Niet elke cleanser is hetzelfde, en niet elke cleanser is even goed. Vermijd producten waar veel alcohol in zit, dit droogt je huid alleen maar uit. Cleansers met natuurlijke producten, zoals die van Laneige, hydrateren de huid juist en zijn dus de betere keuze.

De dagcrème & nachtcrème

Als je gezicht goed schoon is, dan is het daarna tijd voor een crème. Het spreekt voor zich, maar gebruik in de ochtend een dagcrème, en voordat je gaat slapen een nachtcrème. Dit maakt daadwerkelijk uit: in beide crème zitten andere ingrediënten, die alleen overdag of juist in de nacht tot hun recht komen! Verder is het belangrijk om de crème even te laten intrekken voordat je verder gaat met je routine. Als je bijvoorbeeld na het aanbrengen van je nachtcrème gelijk op je kussen gaat liggen, verlies je veel van het product omdat het nog niet in je huid zit. Zonde, en makkelijk te voorkomen!

De SPF

SPF, heeft dat niet iets met zonnebrand te maken? Dat klopt, en producten met SPF zijn een essentieel deel van elke gezichtsverzorging. Veel mensen denken dat je huid alleen bescherming tegen de zon nodig heeft als deze heel fel straalt, maar niets is minder waar. Het UV-licht van zonnestralen is altijd schadelijk voor de huid, al zul je er waarschijnlijk minder van merken als het niet heel warm is. Ga daarom op zoek naar een dagcrème waar de SPF al in zit, of schaf een apart product aan om je tegen de zon te beschermen.

De exfoliant

Hoewel je natuurlijk elke dag een cleanser gebruikt, is het verstandig om ongeveer een keer in de week een extra methode te gebruiken om je huid te reinigen: de exfoliant. Meestal is dit een product met kleine deeltjes er in, die je helpen met het verwijderen van dode huidcellen. Deze deeltjes kunnen van alles zijn, dus kies een product uit dat niet te heftig is, en dat fijn aanvoelt.