Tech

Hoe bereken ik een bedrijfsautoverzekering premie?

Iedereen die in Nederland met een voertuig de openbare weg op wil, moet deze eerst verzekeren. Dit geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor bedrijfsauto’s. Het nadeel van zo’n verzekering is dat je er iedere maand premie voor betaalt. Wil je een bedrijfsauto verzekeren? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel dit je kost. Om hier een inschatting van te maken, vertellen we je in deze tekst hoe je de premie van een bedrijfsautoverzekering berekent.


Kies een dekking

De premie van een bedrijfsautoverzekering hangt af van de keuzes die je maakt. Zo betaal je meer als je voor een uitgebreidere dekking kiest. Kies daarom eerst hoe je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar zo’n verzekering. Hieronder zetten we de drie dekkingen op een rijtje waar je bij de meeste verzekeraars voor kunt kiezen.

- Wettelijke aansprakelijkheid (WA): je bent verzekerd voor schade aan derden die je met jouw bedrijfsauto aanricht.
- WA + Beperkt Casco
: je bent verzekerd voor schade aan derden en voor bepaalde schade aan jouw bedrijfsauto. Schade door zaken als brand, diefstal, storm en kortsluiting valt binnen de dekking.
- Allrisk:
je bent verzekerd voor al het bovenstaande en voor schade aan jouw bedrijfsauto die is ontstaan door botsen, slippen en te water raken, vandalisme en andere van buiten komende onheilen.

Bepaal of aanvullende verzekeringen nodig zijn

Naast de bovenstaande dekkingen kun je een bedrijfsautoverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld een schadeverzekering voor inzittenden afsluiten of je aanvullend verzekeren voor pechhulp of motorrijtuigenrechtsbijstand. Breid je een zakelijke autoverzekering uit met één of meerdere aanvullende verzekeringen? Dan ben je beter verzekerd. Toch zit er ook een nadeel aan, want je betaalt meer premie. Sluit daarom nooit lukraak aanvullende verzekeringen af, maar bepaal eerst voor jezelf of je ze echt nodig hebt. Twijfel je? Laat ze dan links liggen.

Ga op zoek naar een verzekeraar

Als je weet wat de beste dekking voor jouw bedrijfsauto is, ga je op zoek naar een verzekeraar waar je deze verzekering af kunt sluiten. Lastig is dit niet, want de meeste verzekeraars bieden de bovenstaande dekkingen standaard aan. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je een bestelautoverzekering afsluiten bij de eerste beste verzekeraar die je tegenkomt. Het voertuig is in dat geval snel verzekerd, maar je betaalt er mogelijk een onnodig hoge premie voor. Daarom is het beter om een vergelijking te maken.

Wie bestelautoverzekeringen met elkaar wil vergelijken, kan hier het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Op https://123bestelautoverzekering.nl vergelijk je bijvoorbeeld makkelijk en snel bedrijfsautoverzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar. Je vult het kenteken van het voertuig in en geeft je wensen door. De site gaat vervolgens voor je aan de slag en laat je binnen de kortste keren zien wat de beste bedrijfsautoverzekeringen zijn.