Travel

Hoe kun je besparen op jouw nieuwe reisverzekering?

Wil je jouw reisverzekering Univé afsluiten, maar laat jouw financiële situatie het niet toe om voor de meest uitgebreide optie te gaan? Of wil je zo veel mogelijk besparen op de maandlasten die je hebt? Dan zijn er verschillende manieren om een kostenbesparing te krijgen. Ondanks dat je het liefste voor een zo goedkoop mogelijke optie kijkt, moet je wel de juiste verzekering hebben voor jouw behoeften en de reizen die je maakt. Er kan te allen tijde wat gebeuren en de kosten die hiermee gepaard gaan, lopen vaak hoog op. Maar hoe zorg je er dan voor dat je toch een flinke kostenbesparing kan krijgen? Onderstaande informatie voorkomt dat jouw maandlasten veel te hoog uitvallen.

 

Het eigen risico omhoog zetten

Een van de mogelijkheden om te besparen op jouw reisverzekering is door het eigen risico te verhogen. Iedereen is verbonden aan een eigen risico, wat je moet betalen als je een schadeclaim indient. Deze is minimaal vastgesteld door de verzekeraar tijdens het afsluiten van de verzekering. Je kan dit bedrag verhogen, waardoor de maandpremie naar beneden gaat. Houd er dan wel rekening mee dat je het bedrag moet kunnen dragen in het geval dat je een claim wilt indienen. Het kan je wel een flink bedrag per jaar besparen. Vooral als je een van de gelukkigen bent die niets meemaakt op vakantie. Door goed te kijken welk eigen risico het beste bij je past, hoef je je geen zorgen meer te maken over hoge maandlasten.

 

Doorlopend verzekerd zijn scheelt kosten

Wanneer je een goede reisverzekering af wilt sluiten, sta je voor een keuze tussen een eenmalige en jaarlijkse polis. De doorlopende reisverzekering Univé is over het algemeen goedkoper dan wanneer je een reisverzekering voor een bepaalde periode afsluit. Als je vaak op reis gaat, al is het maar een weekend weg, moet je namelijk steeds weer opnieuw een verzekering afsluiten. Na verloop van tijd kan dit veel hoger uitvallen dan wanneer je maandelijks betaalt voor de verzekering. Niet alleen levert het je een flinke kostenbesparing op, ook kan het een hoop moeite en tijd schelen. Je hoeft je er geen zorgen meer om te maken voordat je je volledige reis gaat voorbereiden. En vaak krijg je ook nog eens korting bij de verzekeraar als je hier meerdere verzekeringen hebt afgesloten.

 

Kritisch kijken naar de dekking

Heb je al een reisverzekering afgesloten? Kijk hier dan eens kritisch naar. Het kan zomaar zijn dat je aanvullend verzekerd bent voor dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Sommige verzekeringen hebben namelijk al een aantal zaken in de dekking opgenomen, waardoor een aanvullende verzekering niet nodig is. Of je maakt geen gebruik van een bepaalde dekking, terwijl je er wel maandelijks voor betaalt. Door hier kritisch naar te kijken en uitsluitend de dekkingen te hebben die je nodig gaat hebben voor jouw volgende vakantie, zorg je ervoor dat je nooit meer te veel betaalt voor de verzekering. Je kunt dan met een gerust hart op vakantie.