Lifestyle

Hoe sluit je jouw bedrijfsautoverzekering op jouw behoeften aan?

Weet jij al hoe je jouw bedrijfsautoverzekering Univé op jouw behoeften aan laat sluiten? Als ondernemer wil je voorkomen dat je niet voldoende verzekerd bent als je de weg op gaat. Met een groot aantal mogelijkheden is het lang niet altijd eenvoudig om te vinden wat het beste bij je past. Je moet daarom als eerste jouw behoeften goed kennen. Iedere onderneming is anders. De een gaat vaak de weg op, terwijl de ander juist maar enkele keren per maand erop uittrekt om goederen te vervoeren. Jouw bedrijfsactiviteiten staan daarom centraal bij het vinden van de juiste verzekeringen. Maar hoe zorg je er dan voor dat alles goed op elkaar aansluit? Onderstaande informatie helpt jou op weg.

 

Soorten dekkingen goed bekijken

Zodra je er zeker van bent dat je jouw behoeften op een rij hebt staan, kan je de soorten dekkingen bekijken. Iedere dekking is weer anders en kan jou op een andere manier helpen tijdens een ongeluk, brand of diefstal. De meest voorkomende verzekeringen zijn de aansprakelijkheidsverzekering, beperkt casco en de allriskverzekering. Ook zijn er een aan aantal aanvullende opties mogelijk, zoals de diefstaldekking en de inzittendenverzekering. Als je veel tijd op de weg doorbrengt, is het misschien verstandig om te investeren in een uitgebreide dekking die schade aan jouw voertuig dekt, zelfs als het jouw schuld is. Het kan grote problemen voorkomen als je de juiste dekking kiest voor jouw situatie.

 

Voldoende dekking en de schadevrije jaren

De bestelautoverzekering zzp online afsluiten kan ook als je niet vaak op de weg te vinden bent. Afhankelijk van jouw bedrijfsactiviteiten kies je dan voor een lagere dekking. Jouw premie blijft hierdoor ook lager. Zorg er wel voor dat je alsnog voldoende gedekt bent. Je wilt tijdens een ongeluk niet voor verrassingen komen te staan. Je kan dan beginnen met het aanvragen van de verzekering. Vergeet hierbij jouw persoonlijke rijgedrag niet. Zelfs de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd zonder bedrijfswagen tellen namelijk mee. Door deze gegevens zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, kan je een flinke korting verwachten als je weinig tot geen deuken hebt gereden. Je profiteert dus ook als nieuwe ondernemer van de kortingen en kan een premie verwachten die binnen jouw budget past.

 

Aanpassingen met jouw nieuwe behoeften

Als je de verzekering eenmaal hebt gevonden en afgesloten hebt, is het goed om jouw situatie in de gaten te blijven houden. Hoewel een bestelautoverzekering in eerste instantie bij je past, kan het zijn dat jouw bedrijf dusdanig verandert, dat je weer naar een andere optie moet kijken. De behoeften veranderen immers. Jouw verzekering kan echter met je mee veranderen. Voeg je nieuwe voertuigen toe? Kijk dan of je deze direct mee kan verzekeren in de huidige verzekering. Zijn er andere bedrijfsactiviteiten? Dan zijn er ongetwijfeld ook aanvullende opties nodig om alles naar wens te krijgen. Door alles te blijven evalueren voorkom je dat jouw verzekering niet meer bij je past en je voor een flinke kostenpost komt te staan.