Lifestyle

Kies voor kunstgras!

Wanneer je een tuin gaat aanleggen, blijven toch veel mensen altijd nog voor een stuk gras kiezen. Dit is dan natuurlijk ook de perfecte speelplek voor de kinderen en voegt makkelijk veel groen toe aan de tuin. Vaak vergeten mensen alleen dat gras veel onderhoud vergt en dat je er daardoor veel tijd aan kwijt bent. Gelukkig kun je kunstgras laten leggen als perfect alternatief!

De inrichting van de tuin

Als je een tuin gaat ontwerpen en indelen, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je er alleen maar tegels neerlegt. Meestal wordt 1/3e deel van de tuin bestraat en 2/3e deel van de tuin van groen voorzien. Dit kan in de vorm van mooie beplanting, maar ook met gras. Bij het ontwerpen van de tuin moet je wel onthouden hoeveel aandacht en onderhoud je aan de tuin kwijt wilt zijn.  Als je kiest voor kunstgras in de tuin, zul je hier veel tijd op besparen qua onderhoud. Kunstgras heeft namelijk geen enkel onderhoud nodig! Tegenwoordig wordt het ook zo goed en mooi gemaakt dat je bijna het verschil met echt gras niet meer kan zien.

Waarom voor kunstgras kiezen?

Het aanleggen van kunstgras kan veel voordelen bieden in vergelijking met echt gras. Als grootste voordeel natuurlijk dat kunstgras geen enkel onderhoud vergt. Je hoeft het geen water te geven, niet te bemesten en ook nooit te maaien. Ook zal het altijd prachtig groen zijn, ook op de gedeeltes met schaduw in de tuin.  Kunstgras is een stuk stabieler dan echt gras. Je kunt er altijd op lopen en de kinderen kunnen er veilig op spelen. Er zullen geen kuilen of dode stukken kunnen ontstaan. Het is altijd stabiel en het ziet er altijd mooi uit!

Kunstgras laten leggen

Het aanleggen van kunstgras vergt iets meer inspanning en kennis dan echt gras. Hierbij kun je de banen gewoon uitrollen of de zaadjes strooien en je zult snel een mooi gazon hebben. Bij kunstgras werkt dit net even iets anders.  Om kunstgras mooi te kunnen leggen in de tuin, moet je veel stappen doorlopen. Elke stap is cruciaal om een mooi strak gazon te leggen. Je kunt dit zelf doen, maar de kans dat het er minder mooi uit komt te zien dan je gehoopt had, is groot. Je kunt dit dan ook beter uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf of een ervaren hovenier. Dan ben je ervan verzekerd dat je kunstgras mooi strak komt te liggen en het beste eruit ziet.