Lifestyle

Materiaal van een masturbator is belangrijk

Seksspeeltjes zijn helemaal niet zo taboe meer. In tegenstelling, ze zijn een leuke aanwinst waardoor je meer pret kan hebben alleen of met een partner. Vroeger werden speeltjes eerder voor vrouwen aangeraden, maar tegenwoordig weten meer en meer mannen ook dat speeltjes voor extra plezier kunnen zorgen en de kunnen intimiteit verhogen. Of je nu liever een masturbator gebruikt of experimenteert met een prostaat vibrator, zorg ervoor dat de speeltjes die je koopt gemaakt zijn uit het juiste materiaal.

Het voelt anders!

Simpelweg, niet elk materiaal voelt hetzelfde. Zachte silicone wordt het meest gebruikt en is zeker geen slechte keuze. Deze speeltjes kunnen gebruikt worden voor penetratie, maar ook extern voor stimulatie van de tepels of clitoris. Jelly rubber is dan weer zachter, maar beschadigt sneller. Silicone wordt wel lekker warm door huidcontact, wat een voordeel is. Realistisch kunsthuid is ook steeds populairder. Zeker bij masturbators, omdat dit materiaal heel echt aanvoelt. Er zijn zelfs speeltjes die gemaakt zijn van staal, glas of hout. Sommige mensen hebben die liever, omdat ze kouder en harder zijn.
 

Makkelijk of moeilijk schoon te maken?

Het kan handig zijn te overwegen hoe vaak je van plan bent het speeltje te gebruiken, want het onderhoud kan verschillen tussen materialen. Silicone is opnieuw de winnaar omdat het super simpel schoon te maken is en zelfs onder de kraan kan. Jelly rubber is meer poreuze en maakt schrobben moeilijker, terwijl kunsthuid dan weer best fragiel kan zijn. Je moet goed uitkijken terwijl je het schoonmaakt en het opbergen in een stof vrije doos die je droog en koel bewaart.
 

Waarvoor wil je ze gebruiken?

Niet alle mensen gebruiken hun speeltjes voor dezelfde dingen. Of je nu solo speelt of met een partner, waar je speelt is eigenlijk het belangrijkst. Silicone is bijvoorbeeld niet poreuze en zorgt voor leuke waterdichte speeltjes die je in bad of in de douche kan gebruiken. Jelly rubber en synthetische huid daarentegen kunnen niet altijd tegen water. Harder materiaal kan makkelijker tegen een stootje, dus die speeltjes zijn beter als je ook wil experimenteren buiten de slaapkamer.
 

Zorg goed voor je lichaam.

Hoewel steeds meer speeltjes zijn gemaakt van hypoallergeen materiaal, is het toch goed om er aan te denken dat je allergisch kunt zijn voor bepaalde synthetische stoffen. Dit komt het vaakst voor bij latex. Kijk ook uit dat je (goedkopere) speeltjes geen ftalaten bevatten. Deze stof is schadelijk voor het lichaam.

 

De prijs verschilt.

Als laatste is er natuurlijk nog de prijs. Speeltjes van betere kwaliteit materialen zijn vaak wat duurder, maar ze zijn ook een goede investering. Ze gaan langer mee en lopen niet het risico een allergische reactie uit te lokken of je gezondheid te schaden. Je betaalt beter wat meer om dan ook veel langer plezier te hebben van je dildo of masturbator.

Met zoveel verschillende types, maten en materialen is er keuze genoeg op de markt. En dus zeker geen reden om een saai seksleven te hebben als je dat niet wilt.