Tech

OBD scanner voor je elektrische auto: waarom je het nodig hebt

Als eigenaar van een elektrische auto is het verstandig om een OBD scanner te kopen. Deze kleine investering levert je namelijk een compleet inzicht op in de functies en statistieken van je auto. Je kunt foutcodes zelf resetten en komt waarschijnlijk niet onverwachts stil te staan. Een OBD link maakt het makkelijk om te bepalen of je auto echt een storing heeft of dat je de garage kunt vermijden en een probleem zelf op kunt lossen. Zo heb je jouw investering al snel terugverdient!

Wat is een OBD scanner?

Met een obdlink kun je problemen diagnosticeren van jouw elektrische auto’s. Het apparaatje leest foutcodes af die zijn opgeslagen in de boordcomputer van je auto. Met een scanner kan je allerlei problemen zelf analyseren. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of de batterij van jouw elektrische auto nog naar behoren werkt. De obdlink kan je via Bluetooth koppelen aan je smartphone om zo van alles te weten te komen over jouw ride.

Meestal sluit je het apparaatje aan op een poort onder het dashboard van je elektrische auto. Vaak bevindt deze poort zich in de buurt van het stuur. Er zijn OBD-lezers die zijn uitgerust met extra functies, zoals de optie om controlelampjes te resetten of om real-time gegevens over de prestaties van je auto af te lezen.

Meerwaarde obdlink elektrische auto

Een obd diagnose brengt problemen aan het licht, waardoor je deze zelf op kunt lossen. Jij bent op de hoogte van real-time gegevens van de prestaties van jouw voertuig. Door eventuele foutcodes te identificeren en op te lossen kan je problemen voor zijn of oplossen. Wanneer je de scanner gebruikt om de prestaties van je elektrische auto na te gaan, kan je de efficiëntie verhogen. Eventuele inefficiënties komen aan het licht en door aanpassingen door te voeren is het mogelijk om het rijbereik van het voertuig te vergroten. Uiteraard is het een groot voordeel dat jij eventuele problemen vroegtijdig op het spoor komt. Voorkomen is beter dan genezen en zorgt ervoor dat dure reparaties aan je voertuig bespaard blijven.

Veiliger onderweg

Door je auto af te lezen kun je de prestaties controleren en ben je op de hoogte van mogelijke veiligheidsproblemen. Zo kan je onder meer aflezen of er problemen zijn met de remmen, batterijkoeling, besturen of dat er sprake is van een lage bandenspanning. Inzicht in het laadniveau van de batterij en het stroomverbruik is ook zeer waardevol. Dit kan je helpen om je rijervaring te optimaliseren, zodat jij het maximale uit je elektrische auto haalt! Als je op zoek bent naar een origineel en praktisch cadeau voor de autoliefhebber zit je zeker goed met een OBD scanner.