Lifestyle

Wil je eens een nieuwe wijn proberen? Hier kun je op letten!

Misschien ben je nog niet zo thuis in de wijnwereld, en ging je tot nu toe altijd voor de veilige keuze. Een lekkere allemansvriend zoals Pinot Blanc of Merlot kan immers ook bijna niet misgaan. Lijkt het je nu toch leuk om eens een nieuwe wijn te proberen, maar vind je dat tegelijkertijd ook wat spannend omdat je bang bent voor een miskoop? Lees dan vooral verder. Wij geven je in dit blogartikel namelijk een aantal praktische tips waar je op kunt letten als je een fijne nieuwe wijnsoort wil ontdekken.

Ontdek eerst jouw smaakvoorkeur

Hoe kies je een wijn die bij jou past? Allereerst is het handig om jouw smaakvoorkeur te onderzoeken. Wijnvoordeel heeft speciaal voor jou een smaakprofielentest ontwikkeld waarmee je na 15 eenvoudige vragen eenvoudig ontdekt welke wijnsoort het best bij jou past. De wijnen zijn onderverdeeld in 6 verschillende smaakprofielen: rond, licht, fris, vol, stevig en opwekkend. Met de uitslag van de smaakprofielen zie je in één oogopslag welke wijnen aansluiten bij jouw smaak!

Wijn met hoge korting

Wijnvoordeel heeft altijd de beste wijnen tegen de állerlaagste prijzen. Elke weekis er een  wijn aanbieding. Zo’n wijntje met korting is extra handig als je eens een nieuwe wijn wilt proberen. Bovendien profiteer je bij Wijnvoordeel van 100% proefgarantie. Is de wijn toch niet helemaal naar jouw smaak, stuur ‘m dan gratis retour en ontvang je geld terug!

Kijk naar prijswinnende wijnen en de beoordeling

De wijnen van Wijnvoordeel worden altijd eerst geproefd door ons proefpanel voor hij ingekocht wordt. Zijn onze vinologen enthousiast, dan kopen ze de wijn direct bij de wijnmaker in. Bij elke wijn op de Wijnvoordeel website vind je een gedegen proefnotitie en wijnbeschrijving, zodat je altijd precies weet wat je in huis haalt! Hier vind je niet alleen informatie over waar de wijn vandaan komt, maar ook of de wijn bepaalde prijzen heeft gewonnen, en hoe de wijn is beoordeeld door wijncritici. Wijnvoordeel heeft zelfs een selectie gemaakt met alléén maar bekroonde wijnen.

Voordelen van online wijn bestellen

Het online bestellen van wijn biedt meerdere voordelen. Zo hoef je de zware flessen niet naar huis te sjouwen vanuit de winkel naar huis. Met een paar klikken heb je jouw favoriete wijnen besteld en worden ze gratis en snel bij je thuisbezorgd. Ook vind je online veel gedetailleerde wijnbeschrijvingen en proefnotities, zodat je precies weet welke wijn goed bij jouw smaak past. En niet te vergeten, er zijn ook wekelijkse aanbiedingen wat het erg aantrekkelijk maakt om een nieuwe wijnsoort eens te gaan proberen!