Tech

Welke gegevens kun je bijhouden met een smartwatch?

Ben je van plan om een smartwatch te gaan dragen? Je hebt helemaal gelijk: het is een enorm handig accessoire. Je kunt er misschien zelfs nog wel meer mee dan je op het moment in gedachten hebt. Het is namelijk echt een multifunctioneel apparaat. Lees verder en leer!

Sportprestaties bijhouden

Veel mensen kopen (in eerste instantie) een smartwatch om sportprestaties bij te houden. Hier is zo’n horloge dan ook zeker voor geschikt. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel calorieën je verbrandt of welke afstanden je aflegt. Stel specifieke sportdoelen in, zodat je je prestaties kunt verbeteren. Een smartwatch kan zeker tegen een stootje: zweet is bijvoorbeeld geen punt. Wel is het prettig om er het juiste bandje bij te dragen, van een ademende en lichtgewicht materiaalsoort. Kies bijvoorbeeld Garmin bandjes van siliconen of nylon. En houd daarbij altijd even rekening met het type bandje dat je nodig hebt, afgestemd op het design van je smartwatch.

Dagelijkse prestaties bijhouden

Het kan zo zijn dat je niet alleen je sportprestaties wilt bijhouden, maar ook je andere dagelijkse prestaties. Ook hier is een heleboel mogelijk! Zo kan je smartwatch je dagelijkse hoeveelheid stappen meten. Verder kun je inzien wat je hartslag is gedurende de dag, hoeveel uur je slaapt en wat je schermtijd is. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Stel hierbij in wat je zelf prettig vindt.

Muziek of podcasts afspelen

Luister je graag naar muziek of podcasts? Dit wordt alleen nog maar makkelijker met een smartwatch. Met een enkele tik op het accessoire kun je namelijk je nummers pauzeren, doorspoelen of juist terugspoelen. Ideaal als je onderweg bent, want zo hoef je niet steeds je telefoon erbij te pakken. Uiteraard kan je smartwatch wel sneller leeg gaan als je ‘m veelvoudig bestuurt. Kies daarom voor handige extra’s, waaronder Apple Watch accessoires zoals een docking station. Je laadt je smartwatch zo snel weer op, en kunt er soms bijvoorbeeld ook je oortjes in kwijt!

Telefoontjes beantwoorden

Als er een telefoontje binnenkomt, kun je op je smartwatch direct zien wie je probeert te bereiken. Dat niet alleen: je kunt zo ook meteen opnemen, bijvoorbeeld als je oortjes in hebt of een koptelefoon draagt. Dit is zo dus hartstikke efficiënt.

Berichtjes beantwoorden

Wat je ook ziet binnenkomen? Berichtjes die mensen naar je toesturen! Je kunt ze zelfs meteen beantwoorden. Een uitgebreid antwoord sturen via je smartwatch is misschien niet altijd even praktisch, maar denk juist aan het versturen van een automatisch antwoord of een korte reactie. Dat kan namelijk heel goed.

Reminders instellen

Werk je gedurende de dag graag met reminders? Laat je smartwatch dan afgaan vlak voor een afspraak, meeting of andere zaak die je anders misschien zou vergeten. Het is eigenlijk net als een alarm op een ouderwets digitaal horloge, maar dan met betere mogelijkheden qua instellingen. Zo vergeet je voortaan nooit meer iets! Een smartwatch kan op die manier dus zelfs meer structuur in je leven brengen.