Lifestyle

Welke spinningfiets voor thuis?

Wanneer je graag thuis wat aan je conditie wilt doen, is spinning natuurlijk een sport die hiervoor bij uitstek geschikt is. Waar de meesten die associëren met het trainen onder leiding van een instructeur in een sportschool met een groep fanatieke fietsers, is dit absoluut niet het geval.

Wist je namelijk dat je ook heel goed thuis volledig in je eentje een flinke workout op je spinningfiets kunt doen? Vooral in de huidige tijd waarin de techniek zich dusdanig heeft ontwikkeld, dan je middels een scherm op je fiets het gevoel hebt dat je een echt parcours aan het afleggen bent. Maar welke spinningfiets voor thuis is nu eigenlijk aan te raden? Omdat de keuze best groot is, kunnen we ons goed voorstellen dat je misschien geen idee hebt wat voor jou geschikt is. Daar hebben we een aantal tips voor je, die je kunnen helpen bij het maken van je uiteindelijke keuze.


Waar let je op tijdens de aanschaf van een spinningfiets?

Ben jij op zoek naar een fiets voor thuis om te kunnen spinnen, dan zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je gedurende je zoektocht goed rekening mee moet houden. Het hangt namelijk niet alleen van je voorkeuren qua trainingen af, maar ook van jou als persoon. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten, hebben we een aantal belangrijke aspecten voor je op een rijtje gezet. Op het moment dat je hier rekening mee houdt, is de kans vrij groot dat je uiteindelijk vindt wat je zoekt.


Gewicht van het vliegwiel

Een belangrijk onderdeel om kritisch naar te kijken tijdens de aanschaf van een spinningfiets, is het gewicht van het vliegwiel van de fiets. Wanneer je kiest voor een fiets met een relatief licht vliegwiel, dan zal je fiets bij de nodige inspanning niet stevig staan en heb je de kans dat je fiets begint te bewegen. Dit kan ertoe leiden dat jij je concentratie verliest, waardoor je workout een stuk minder efficiënt is, dan dat je vooraf had gehoopt. Het advies is daarom dus ook om te kijken naar een fiets met een vliegwiel van minimaal 10 kilo en bij voorkeur zwaarder. Om er zeker van te zijn dat je kiest voor de juiste fiets, is de FitBike Race Magnetic Pro spinningfiets een absolute aanrader. Deze fiets beschikt namelijk over een vliegwiel van maar liefst 22 kilo, waardoor de stabiliteit van de fiets geen enkel probleem vormt.


Belastbaar gewicht van de fiets

Ben je wat zwaarder, dan is het belangrijk om goed te kijken naar het maximaal belastbaar gewicht van de fiets. Het is namelijk niet handig dat je op een spinningfiets zit die een belastbaar gewicht heeft van maximaal 80 kilo, terwijl jij een gewicht hebt van over de 100 kilo. Wat je dan merkt, is dat de fiets flink moet inleveren aan stabiliteit, waardoor het ook je trainingen niet ten goede komt. Om er zeker van de zijn dat je kiest voor een spinningfiets die geschikt is voor ook wat zwaardere mensen, is de VirtuFit Etappe 2.0i een absolute aanrader


Technische opties

Naast deze zaken, zijn er natuurlijk nog tal van andere zaken om rekening mee te houden tijdens de aanschaf van de juiste fiets om thuis te kunnen spinnen. Toch is ook het technische aspect van de fiets van belang. Zo kun je kiezen voor een fiets die is voorzien van allerlei handige opties, zodat je de fiets volledig kunt afstellen op jouw wensen. Ook heb je de mogelijkheid om een bepaalde route niet alleen qua weerstand na te bootsen op je fiets, maar ook te visualiseren. Op deze manier voelt het niet alleen alsof je een heuvel op fietst, maar zie je dit ook daadwerkelijk op het scherm gebeuren. Door een realistisch beeld te creëren, zal je merken dat je het gevoel hebt dat je de route echt aan het fietsen bent, wat ook je prestaties vaak ten goede komt.


Image by javi_indy on Freepik