Zolder

D&D favorieten: 2015

Je kunt pas een jaaroverzicht maken als het jaar 100% voorbij is. Daarom, fashionable late als altijd, hierbij al onze favorieten van 2015. En wat voor jaar was dat. We begonnen ons eigen bedrijf, hadden een item op nationale televisie, stonden in Metro, gingen op reis, hopten van festival naar festival, sprongen uit een vliegtuig, aten bij de lekkerste restaurants, ontmoetten toffe mensen, bakten erop los, bezochten vele blockbusters en dan vergeten we vermoedelijk nog ruim de helft. Kortom: het was een gaaf jaar!

Hieronder onze absolute favorieten van 2015:

Rick & Sander


Code Blauw Sinds september hebben we -samen met Sjoerd- ons eigen contentmarktingbureau Code Blauw. Wat wij precies doen? Onze klanten helpen hun publiek te vinden, te binden en te activeren. Het kan zijn via een nieuwe website, social media campagnes, schrijven van SEO-vriendelijke content, maar bijvoorbeeld ook het ontwerpen van restaurantmenu's en het brainstormen over concepten.

Een spannende tijd, maar al snel bleek dat er hier in Barneveld veel vraag is naar wat wij doen. Dus momenteel werken we hard aan toffe opdrachten en is ons werk al door de hele regio (en landelijk) te bewonderen. Groot pluspunt: eigen baas zijn is natuurlijk ontzettend makkelijk. Niet alleen hebben we extra tijd om te bloggen, maar kunnen ook onze eigen uren inplannen en bovendien doen we elke dag wat we écht leuk vinden.

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie.

code blauw

Man Bijt Hond

Het was een dinsdagmorgen in maart dat we plots een telefoontje kregen van de redactie van Man Bijt Hond. Of wij interesse hadden in een eigen item in het programma. Nou, dat vonden wij zeker tof, maar waarover dan? Witte sneakers. Via Google was de redactie bij het item op Dudes & Dont's terecht gekomen en ze vonden ons wel geschikt als 'trendwatchers'. Dus wij lieten snel alles achter ons, want een uur later zou de cameraploeg al bij Sander op de stoep staan. En eerlijkheid biedt ons te zeggen dat wij helemaal geen witte sneakers hadden. Maar goed, dat was ook zo geregeld en voordat we het wisten reden we in de Man Bijt Hond-bus richting het centrum van Amersfoort.

En dan sta je daar ineens in een overvolle winkelstraat met een drie man sterke cameraploeg om je heen. Zijn jullie van de televisie? Nemen jullie een videoclip op? Waarvan zijn jullie bekend? Best wel spannend, dus het duurde ook wel eventjes voordat het een beetje lekker liep. Want ineens moet je op vreemden afstappen en ze beoordelen op hun kleding. Iets wat face tot face, bij een vreemde toch wel ontzettend ongemakkelijk is. Zeker omdat wij ook helemaal geen modebloggers zijn, maar alleen een artikel hadden geschreven over vette sneakers. Gelukkig deed 90% van de mensen sportief mee en stond alles binnen een paar uur op band. Uiteindelijk is het een geinig item geworden die veel mensen hebben gezien. Nog vraagt bijna wekelijks wel iemand waar onze witte sneakers zijn. Op bloggebied zeker het tofste moment van 2015.

Het hele verhaal + de bewegende beeld kan je hier terugvinden.

witte sneakers

Metro

In augustus kwam Metro bij ons langs voor een interview in het landelijke dagblad. Tijdens de gezellige avond proefden interviewster Ellen en fotograaf Floris Sanders spare ribs en werden wij zelf uitgebreid op de gevoelige plaat vastgelegd.

Begin september werd ons interview in Metro gepubliceerd. Al vroeg in de morgen werden we die dag wakker geappt met foto's en dat hield niet op. Via Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat bleven de reacties binnenstromen en in de dagen erna werden we regelmatig door random mensen aangesproken. Helemaal tof was het feit dat mensen ons foto's tweetten met de zelfgemaakte spare ribs.

Later in het jaar stonden we trouwens weer in de krant. Dit keer met wat wij denken dat dé trends voor 2016 gaan worden.

Ons hele interview en het recept is hier terug te lezen.

favorieten september D&D mannenblog Dudes & Dont's

Last-minute Torremolinos

Na ons avontuur in Berlijn twee jaar terug besloten wij dit jaar dat het tijd was om een nieuwe traditie te starten. Voortaan reizen we in mei af naar een onbekende bestemming. Dus mega impulsief boekten we op zondag een last-minute naar de zon en dronken we de middag erop cocktails aan de Spaanse kust. En dat voor 99 euro per persoon. Je begrijpt dat voor dat geld de verwachtingen enorm laag waren, maar niets bleek minder waar. Vlakbij het strand bevond zich ons hotel met net gerenoveerde kamers, zwembad en sauna. Een meer dan geschikte uitvalsbasis om het Spaanse Torremolinos te bezoeken.

Bakken aan het strand, wat flessen wijn soldaat maken, de hele avond dineren en genieten van de zon, alle elementen voor een korte vakantie waren in huis. De badplaats Torremolinos bleek later bekend te staan als het toevluchtsoord voor homo's en bejaarden aan de Spaanse kust, dus dat verklaarde meteen het aantal regenboogvlaggen en scootmobiels. Neemt niet weg dat we ons er als twintigers ook ontzettend vermaakt hebben.

Het hele avontuur lees je hier terug en check ook even onderstaande vlog:

Oreo recepten

Het is je inmiddels vast wel bekend dat Sander graag in de keuken staat. En dat er dan met name taarten, koekjes, cakes en muffins worden graag gemaakt. Eind dit jaar besloten wij om elke maand op Dudes & Dont's een recept te plaatsen met ons favoriete koekje: de Oreo. Van Oreo cake tot mini Oreo cheesecakes, de Oreo recepten zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gelezen items op onze blog. Ze scoorden zelf zo goed dat ze o.a. op de social media van Culy voorbijkwamen en Sabine van OhMyFoodness ermee aan de slag ging. De Oreo recepten blijven dus ook in 2016 maandelijks voorbijkomen.

Oh, en mocht je zelf een lekker recept of een smakelijke suggestie hebben laat het ons dan even weten. Wie weet komt jouw recept van binnenkort voorbij op onze mannenblog!

oreo

Blogevents

Door Dudes & Dont's kwamen we in 2015 weer op een hoop te gekke plekken terecht. Zo dronken we een biertje met Niels Geusebroek, kreeg Sander een workshop van de Dumpling Sisters, werden we met een sloep naar de NDSM-werf gebracht voor een Cubaanse avond, raceden op elektrische fietsen door Rotterdam, maakten steak tartaar met Alain Caron, waren regelmatig op de lokale radio te horen, gingen voor WithLocals opzoek naar de smaken van Amsterdam en hadden 's avonds een kunstzinnig feestje in het Van Gogh Museum.

Een favoriet hieruit kiezen is haast onmogelijk, dus daarom benoemen we ze gewoon allemaal tot favoriet van 2015.

niels geusebroek palm perfect getaway

Feestjes en festivals

Voor een goede fuif zijn wij altijd wel te porren. In 2015 hebben we dan ook aardig wat festivals en feestjes bezocht. Van Into The Woods tot Straf_Werk en van Thuishaven tot ons geliefde Pleinvrees. In totaal stonden er 17 feestjes op de planning, dus er werd weer lekker op los gedanst afgelopen jaar. Altijd gezellig, je ontmoet leuke mensen en komt op de vetste locaties. Je moet het leven immers zelfs leuk maken waar mogelijk!

Sugar Factory stappen uitgaan Amsterdam

History Channel Bloggers Challenge

In september gingen wij in de IJ-Hallen voor History Channel de strijd aan tegen vier andere blogs. Voor deze twee über competitieve dudes was verliezen zeker geen optie, dus met een moordend tempo zochten wij naar de mooiste pareltjes. Uiteindelijk tikten we twee enige schilderijen, een linoleumdruk, een bijzondere gasbrander en een filmprojector op de kop. Totale waarde: €450. Die beker ging mooi met ons mee naar huis.

De aflevering en bijbehorende blog is hier te bekijken:

Parijs

Met nog 9 andere bloggers reisden we in september af naar de Franse hoofdstad om in één dag tijd een e-book te maken met daarin al onze toffe hotspots van Parijs. Samen met Kelly van GoodFoodLove en cameraman Brian gingen we die dag op avontuur in de Franse hoofdstad. Dat liep natuurlijk al snel uit in chaos en overal moest worden gestopt voor een uitgebreide lunch, flinke borrel, flesje wijn en de lekkerste hapjes. Een zware dag!

Het hele verhaal + vlog over Parijs zou in november online komen, maar door de aanslagen hebben we gezamenlijk besloten de release nog even uit te stellen. Deze houden jullie dus nog van ons te goed.

favorieten september D&D mannenblog Dudes & Dont's

Parachutesprong

Hoewel je Rick zelf met veel moeite nét in een draaimolen krijgt, zorgde die draak er voor dat Sander als verjaardagscadeau een parachutesprong kreeg. Na het maanden uitgesteld te hebben was het, een week voor zijn nieuwe verjaardag, tijd om het cadeau eindelijk in te lossen. Boven Teuge werd die uit een vliegtuig gedonderd om vervolgens kilometers naar beneden te zweven. Vreselijk eng, maar nadat je eenmaal uit het vliegtuig valt is het ontzettend gaaf. Een stap om te maken, maar het is echt een dikke aanrader voor wie het altijd al stiekem wil doen!

De column en de (door Rick 'hilarisch' gemonteerde) bijbehorende vlog vind je hier terug.


Namens ons de beste wensen en op naar een nog geslaagder 2016!