Food

Mini Oreo cheesecakes

Soms voel je al aan dat iets fout gaat terwijl je ermee bezig bent. In mijn geval geldt dat zeker voor deze mini Oreo cheesecakes. Een tijdje terug stond dit recept namelijk al klaar om gepubliceerd te worden. Het enige wat nog miste was een passende foto. Dus ik aan de slag in de keuken, maar natuurlijk te eigenwijs om cakevormpjes te gebruiken. Typisch gevalletje van 'je weet dat het fout gaat, maar toch proberen'. Het resultaat zag je op Facebook langskomen. De smaak was er niet minder om, maar fotografeerbaar was het verre van. Daarom is het vandaag tijd voor revanche! 

Hieronder vind je het recept voor super makkelijke: mini Oreo cheesecakes 

Wat heb je nodig

- 240 gram monchou
- 154 gram Oreo's (één rol)
- 60 gram sour cream
- 50 gram suiker
- 1 ei
- scheutje vanille-aroma

Verwarm de oven voor op 135 graden

Meng de monchou, sour cream, suiker, eieren en vanille-aroma door elkaar tot een glad mengsel. Pak een muffin bakvorm en leg in elk gat een cupcakepapiertje. Leg nu in elke vorm een Oreo op de bodem en schep hier een royale lepel cheesecakebeslag over. Verdeel net zo lang totdat het op is. Je zou er zo'n 12 vormpjes mee moeten kunnen vinden.

Verkruimel een paar Oreo's over de cheesecakes en zet alles 25 minuten in de oven. Haal de mini Oreo cheesecakes eruit en laat ze minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

Het is nu alleen nog een kwestie van het papier eraf halen en aanvallen.

Eet smakelijk!

Sander


PS: liever een grote Oreo Cheesecake? Check dan dit recept!