Food

Driedubbele chocolade Oreo koeken

Wij Nederlanders hebben biscuitjes, maar de Amerikanen hebben cookies. Asociaal grote koeken gevuld met alles wat je maar lekker vindt. In mijn geval is de variant met chocolade favoriet. Zelf koop ik ze weleens bij de kiosk of supermarkt, maar die vallen eigen altijd tegen. Een goed excuus dus om zelf de keuken in te gaan en tot hét lekkerste recept te komen. Natuurlijk weer gecombineerd met ons andere favoriete koekje de Oreo.

Hieronder het recept voor: driedubbele chocolade Oreo koeken

Wat heb je nodig

- 400 gram suiker
- 325 gram bloem
- 250 gram roomboter
- 154 gram Oreo (één rol)
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 100 gram witte chocolade
- 75 gram cacao
- 2 eieren
- eetlepel baking soda
- eetlepel vanille-aroma
- snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Smelt de boter en klop deze met suiker en vanille-aroma op tot er een soort crème ontstaat. Dit duurt even, dus meng daarom in een andere bak ondertussen de bloem, cacao, baking soda en zout door elkaar. Kan je geen baking soda vinden, dan is 8 gram bakpoeder een redelijk alternatief.

Snijd ook de chocolade vast in grove brokken. Zelf heb ik gekozen voor puur, melk en wit (vandaar driedubbele chocolade Oreo koeken), maar je kunt ook alleen melk of een combi gebruiken. Jouw feestje. Hak ook de Oreo's in grote stukken. Niet te klein, want dan proef je deze later niet meer terug tussen al die chocolade.

Inmiddels is de boter en suiker goed opgeklopt, dus mix eerst de eieren en daarna beetje-bij-beetje het bloemmengsel erdoor. Roer daarna ook de stukken chocolade en Oreo door het koekdeeg.

Pak nu een ijstang. Schep voor elke koek een bol koekdeeg en verdeel deze, met voldoende tussenruimte, over de bakplaat. Zet 10 minuten in de oven en laat ze kort even afkoelen. Leg de Oreo koeken daarna op een rooster, zodat ook de onderkant uithardt. Herhaal totdat koekdeeg op is.

Je kunt aanvallen zodra de choco-Oreo koeken zijn afgekoeld.

Eet smakelijk!

Sander


PS: klik hier voor alle andere Oreo recepten op Dudes & Dont's