Zolder

D&D favorieten: januari

We zijn niet vies van een cliché op zijn tijd, dus daarom: wat vloog januari weer voorbij. Nieuwjaarsnacht lijkt alweer eeuwen geleden, maar het is toch pas echt een maand terug. In de eerste weken van 2016 stonden er niet heel veel, maar wel toffe dingen in de agenda. Zo huurde Sander zijn eerste appartement, bekeken we verdacht veel films, vloog Rick naar Lissabon, genoten we van nieuwe heldin Ellie Lust in WIDM, bezochten wij Tame Impala in de HMH, raakte Sander verslaafd aan Homeland, stonden we weer in Metro en waren we druk bezig met de voorbereidingen voor het Dudes & Dont's bloggersevent aanstaande vrijdag. 

Hieronder alle onze favorieten van de maand januari op een rijtje:

Rick & Sander


Films

Januari was een maand waarin wij veel, maar vooral erg goede films zagen. The Hateful Eight: een Tarantino, dus altijd goed. Wel te langdradig. Joy: uitmuntende cast met een interessant verhaal. The Big Short: zeer toffe film, maar op een of andere manier nét niet geweldig. The Danish Girl: een echte Oscar-film. Eddie Redmayne verandert langzaamaan in een ontzettend zeikwijf, wat in dit geval precies bij de rol past.

En dan houden we nog Spotlight en The Revenant over. En sorry voor Leo, maar Spotlight is dan onze favoriet. The Revenant is namelijk voornamelijk door het camerawerk heel tof, maar DiCaprio begint wel te irriteren na een tijdje. Spotlight daarentegen boeit van de eerste tot de laatste minuut. Het Pulitzerprijs winnende onderzoek over het misbruik in de katholieke kerk had een jankfilm kunnen worden, maar dat is gelukkig niet gebeurd.

januari Lissabon Deze maand reisde Rick af naar Lissabon voor een stedentrip met zijn vriendin. De stad van de zeven heuvelen ligt heel fraai aan de rivier de Taag en biedt een mooie combinatie van historie, sfeer en cultuur. Daarmee is het een favoriete bestemming voor een citytrip. Dus met gevaar voor eigen leven zette Rick weer voet in een vliegtuig en vloog richting de Portugese hoofdstad voor een weekend vol cultuur, eten en uiteraard de nodige liters wijn.

Zijn hele reisverslag vol handige tips is hier terug te lezen

laagseizoen lissabon reizen

Thuishaven

Halverwege december stond alweer ons laatste feestje in de agenda, dus daarom hadden we in januari een 'goed excuus' nodig om wat leuks te doen. Nu wilde het toeval dat Michel de Hey het 10-jarige jubileum van zijn label vierde bij Thuishaven. Uiteraard waren wij daarbij en was het weer ontzettend geslaagd. Op de terugreis na dan...

https://www.instagram.com/p/BA77RAZpDjl/?taken-by=dudesendonts

Oreo recepten

Zoals jullie inmiddels hopelijk wel weten zijn wij dol op Oreo's. Daarom hebben we sinds januari een speciale pagina waarop alle recepten met ons favoriete koekje zijn verwerkt. Van Oreo cheesecake tot driedubbele chocolade Oreo koeken, je vindt ze er allemaal terug. Wie weet de eerste stap naar een Oreo-kookboek. Wie is er voor?!

Alle honger opwekkende gerechten kan je hier vinden

oreo

Eigen appartement

Kleine jongens worden groot, dus daarom zijn er al een tijdje plannen voor een eigen woning. Vorige maand tekende Sander zijn huurcontract voor een appartement in het centrum van ons eigen Barneveld. De eerste verdieping en zolder van een jaren 30 woning zullen in ieder geval voor het komende jaar zijn huis worden. Inmiddels zijn er al flink wat woonwinkels, vintageshops en webshop afgestruind opzoek naar een passend interieur. Laat dat klussen maar beginnen.

januari

Ellie

Als Wie Is De Mol fans hebben wij, net als half Nederland, in januari ontzettend gelachen om Ellie Lust. Wat een heldin is dat zeg. Met termen als etherdiscipline en met de klok mee verrijkte ze ons vocabulaire en groeide uit tot een van de meest favoriete deelnemers ever. Jammer dat ze zo snel afviel, maar mede door deze Lucky veroverde de strenge politiechef een plek in ons hart! #teamellieforever

januari


PS: 24/7 op de hoogte blijven van alle avonturen? Volg onze mannenblog dan via Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat: sanderbrink92