Feestjes

Festivals 2014

De zomer en festivals, het is een goddelijke combinatie. Ook deze zomer barst weer bijna uit zijn voegen van de mogelijkheden. Elk weekend is er wel wat te doen! Of je nu uren wilt stampen op de laatste technobeats of de longen uit je lijf schreeuwen bij The Stones, het kan allemaal!

Helaas herbergt mijn agenda geen eindeloze mogelijkheden en mijn portemonnee geen oneindige voorraad briefgeld, dus er moeten keuzes gemaakt worden. Daarom heb ik een selectie gemaakt van alle festivals die het bezoeken meer dan waard zijn:


Soenda

17 mei

Utrecht

12:00-22:30

Lineup: o.a. Joris Delacroix, De Sluwe Vos, Surgeon en Oliver Koletzki.

Ook dit jaar barst het Soenda-geweld weer los in Utrecht. Op zes verschillende podia zullen de beste deephouse en techno DJ's hun kunsten vertonen. Van melodische deephouse tot snoeiharde techno, het immense terrein biedt voor ieder wat wils.

Waarom je zou moeten gaan?

Soenda staat in Utrecht en omstreken bekend om zijn te gekke feesten. De buiteneditie is voor velen de aftrap van het festivalseizoen en staat garant voor een dag keihard (los) gaan!

Update: Inmiddels is Soenda geweest en ik heb gehoord dat het vrij geniaal was. Volgend jaar staat het festival dan ook sowieso op mijn to-do list!

PS: Klik hier voor de officiële aftermovie

festivals zomer 2014

Pinkpop

7,8 & 9 juni

Landgraaf

11:00-23:00

Lineup: o.a. The Rolling Stones, Arctic Monkeys, John Mayer en The Kooks

Elk jaar lukt het Jan Smeets weer om de beste namen naar Landgraaf te halen. Ook deze 45ste editie is dat zeker gelukt! De aankondiging van The Stones was wereldnieuws in Nederland, maar Pinkpop heeft zoveel meer te bieden! Van relatief onbekende bands tot wereldsterren als John Mayer; jouw Pinksterweekend besteed je nergens beter!

Waarom je zou moeten gaan?

Na mijn bezoek vorig jaar, ben ik dit jaar weer van de partij. Zon, biertje in je hand en genieten van de beste optredens. Zelfs als je (zoals ik) het merendeel van de artiesten niet kent, geniet je toch optimaal!

Update: Pinkpop 2014 zit er weer op en wat was het weer geweldig. Mijn persoonlijke hoogtepunt; de show die de Arctic Monkeys weggaven.

PS: Klik hier voor de officiële aftermovie

Pinkpop festivals zomer 2014

Amsterdam Open Air

7 & 8 juni

Amsterdam

12:00-23:00

Lineup: o.a. Martin Garrix, Bakermat, Oliver Heldens en The Partysquad

Het Gaasperpark in Amsterdam is dit jaar wederom het terrein voor Open Air. Met vijf grote podia, vier intiemere stages en een heus chill-eiland, pakt het festival deze editie extra uit. Waarom je zou moeten gaan? Amsterdam Open Air is een ideale broedplaats voor het Amsterdamse nachtleven. Verhuis de DJ's, sfeer en de mensen naar buiten en je hebt een weekend langs feest!

Update: Van een aantal festivalgangers heb ik vernomen dat Open Air een weekend vol feesten en gezelligheid was.

PS: Klik hier voor de officiële aftermovie

Amsterdam Open Air festivals zomer 2014

Best Kept Secret

20,21 & 22 juni

Hilvarenbeek

11:00-23:00

Lineup: o.a. Miles Kane, Lykke Li, Franz Ferdinand en James Blake

Na het succes van de eerste keer is het Best Kept Secret Festival deze zomer terug voor een tweede editie. Het in mysterie omgeven festival wisselt grote namen af met veel onontdekt talent uit binnen- en buitenland. Van folk tot hiphop, het festival herbergt veel ijzersterke geheimen!

Waarom je zou moeten gaan?

Het festival is nog niet ontdekt door de massa en daardoor trekt het een specifiek publiek. Voor de liefhebber is Best Kept Secret dan ook een weekend vol hoogtepunten! Update: Het is niet echt mijn ding, maar aan de beelden te zien hebben de liefhebbers het zeker naar hun zin gehad.

PS: Klik hier voor de officiële aftermovie

best kept secret festivals zomer 2014

Awakenings

28 & 29 juni

Spaarnwoude

12:00-23:00

Lineup: o.a. Adam Beyer, Joris Voorn, Carl Cox en Oliver Schories

Zeg je techno, dan zeg je Awakenings.Het grootste techno-festival ter wereld is dit jaar alweer toe aan de 14e editie. Meer dan 100 DJ's zullen ervoor zorgen dat het festival het hoogtepunt van jouw zomer gaat worden!

Waarom je zou moeten gaan?

Voor de liefhebbers van techno is het eigenlijk allang duidelijk: eind juni is Awakenings dé plek waar je heen gaat!

Update: Van aanwezigen hoorde ik al dat het een weekend vol technogeweld was. En na het zien van de beelden kan ik mij daar helemaal in vinden!

PS: Klik hier voor de officiële aftermovie

awakenings festival zomer 2014

Lost & Sound

26 juli

Rotterdam

12:00-23:00

Lineup: o.a. Âme, Ben Ufo en Bicep

Met de komst van Lost & Sound keren de dancefestivals terug naar Rotterdam. Het kleinschalige festival combineert fijne elektronische muziek met lokale kunst en theater.

Waarom je zou moeten gaan?

Voor de beginnende festivalganger is Lost & Sound een goede start. Geen massale stages, maar rustig opgang komen met heerlijke elektro beats.

Update: Ik ken helaas niemand die naar het festival is geweest, maar aan de beelden te zien was het een gemoedelijk en gezellig festival.

PS: Klik hier voor de officiële (commerciële) aftermovie die Warsteiner heeft gemaakt.

Lost & Sound festival zomer 2014

Dance Valley

2 augustus

Spaarnwoude

12:00-23:00

Lineup: o.a. Nicky Romero, Steve Angello, Brennan Heart en Showtek

Voor de 20ste keer strijkt Dance Valley neer om Spaarnwoude op zijn grondvesten te doen schudden. Op 9 stages staan ruim 100 artiesten klaar om jou de hele dag door te laten stampen.

Waarom je zou moeten gaan? Dance Valley is een perfecte gelegenheid om kennis te maken met andere muziekstijlen. Doe eens gek en ga bijvoorbeeld een uurtje hakkûh bij de hardcore-stage!

Update: Via Facebook zijn er een groot aantal foto's voorbijkomen. Het zag er gezellig uit, maar niet echt als een festival waar ik per sé heen zou willen.

PS: Bekijk hier de officiële aftermovie

dance valley festivals zomer 2014

Decibel Outdoor

16 augustus

Hilvarenbeek

11:00-23:00

Lineup: nog nader te benoemen

Voor de hardstyle- en hardcore-liefhebbers staat Decibel met rood gemarkeerd in de agenda. De line up is nog niet bekend, maar Decibel stelt nimmer teleur!

Waarom je zou moeten gaan? Ik ben zelf niet zo thuis in de wereld van de hardstyle, maar van de kenners om mij heen heb ik gehoord dat je dit feestje niet mag missen!

Update: Van een paar bezoekers heb ik gehoord dat het helemaal te gek was, dus laten wij hen maar geloven!

PS: De officiële aftermovie is nergens te vinden, dus met deze GoPro versie moet je het voor nu doen.

decibel festivals zomer 2014 Mysteryland

23 augustus

Hoofddorp

11:00-23:00

Lineup: o.a. Hardwell, Steve Aoki, Ben Sims, Joris Voorn en Martin Garrix.

Het staat al jaren op mijn bucketlist, maar dit jaar ga ik eindelijk naar Mysteryland. Elk jaar wordt het oude Floriade-terrein compleet getransformeerd tot een snoepwinkel voor volwassenen. De beste DJ's, de sublieme aankleding en hopelijk zon. Alle ingrediënten voor een epische dag!

Waarom je zou moeten gaan?

Bekijk de line-up en je kunt haast niet meer thuis willen blijven! En ik ga eindelijk Joris Voorn live zien draaien, dus dat betekent rave-schoenen aan en gaan!

Update: Daar was de 23ste van augustus dan eindelijk! Wij hebben echt genoten van het Mysteryland-geweld. Losgaan op Pan-Pot, knallen bij Joris Voorn en keihard stampen met Chris Liebing. Toegegeven Hardwell was echt bagger en Voorn was ook niet in optimale vorm, maar al met al was het een heerlijke dag! Ik moet wel zeggen dat ik niet zo snel nog een keer zou gaan. Het terrein is te groot en er draaien teveel goede DJ's tegelijkertijd waardoor je slechts een klein deel kunt zien. Een kleiner festival is dan eigenlijk een betere optie, maar daar komen dan weer niet alle grote namen. Het is dus geven en nemen.  Maar voor wie nog nooit naar Mysteryland is geweest, ga zeker een keertje!

PS: Klik hier voor de officiële aftermovie

mysteryland festivals zomer 2014

Pleinvrees Heroes

6 september

Amsterdam

12:00-23:00

Lineup: o.a. Alle Farben, Oliver Koletzki, Illesnoise en Robin Schulz

Wat mij betreft heeft Pleinvrees de eer om het festivalseizoen tot een goed einde te brengen. Wij waren aanwezig bij de Kingsday editie en die was meer dan uitstekend te noemen. Dus de verwachtingen zijn hoog!

Waarom je zou moeten gaan?

Nog een keer losgaan op de lekkerste deephouse en techhouse voordat het festivalseizoen voorbij is. Lijkt mij reden genoeg om die tickets te bestellen!

Update: Pleinvrees Heroes was een van de leukste festivals waar wij geweest zijn. Sfeer was super, de muziek geweldig en de locatie was gaaf aangekleed. Volgend jaar zijn wij sowieso weer van de partij!

PS:Klik hier voor de officiële aftermovie

pleinvrees heroes festivals zomer 2014


Ik hoop dat jullie een lekker festivalseizoen hebben gehad! Tot volgend jaar!

Sander