Kijkbuis

7x film- en serietips

December is de ideale maand om eens een flink aantal nieuwe films en series te bekijken. Om je een goed eindje op weg te helpen, heb ik een mooie selectie gemaakt. Met een spannende serie op televisie, twee Spaanse toppers op Netflix en een aantal 'oudjes' moet jij deze laatste maand van 2016 uitermate relaxt doorkomen!

1. Hunted op NPO3

hunted npo 3 recensie

Al toen ik de aankondiging van Hunted op NPO 3 zag, was ik verkocht. Het spel: twaalf voortvluchtigen gaan de uitdaging aan om drie weken onder te duiken en uit de handen te blijven van de Hunters. Dat zijn tien mensen die ervaring hebben bij politie, defensie en in de private sector. De deelnemers moeten in Nederland blijven en mogen maximaal 48 uur op dezelfde plek blijven. De zes afleveringen zijn stuk voor stuk gruwelijk spannend en de uitkomst is zeer verrassend½ Een absolute kijktip!

2. Gran Hotel (Netflix)

gran hotel serie netflix serietips

Ik heb nog geen idee waarom, maar Netflix kwam bij mij telkens met de 'tip' Gran Hotel aanzetten. Uiteindelijk heb ik er maar aan toegegeven en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. De Spaanse serie Gran Hotel gaat over Julio, die naar een beroemd hotel in Spanje afreist, op zoek naar zijn zusje, die daar kamermeisje is. Ze is spoorloos verdwenen, maar Julio vermoedt wat heel anders. Gran Hotel is prachtig én spannend om naar te kijken. Een serie van topniveau. Kijk 'm helemaal op Netflix!

3. Palmeras en la Nieve (Netflix)

palmeras-en-la-nieve review filmtips netflix

Dankzij Gran Hotel tipte Netflix dit keer ook de Spaanse film Palmeras en la Nieve. Een historische, koloniale, exotische, epische dramafilm. Met enorm veel geld gemaakt en dat levert prachtige beelden op. Het verhaal: een familiekroniek in 1968 die zich afspeelt op een Spaans koloniaal eiland voor de westkust van Afrika. De film duurt ruim 160 minuten, maar daar ga je echt geen spijt van krijgen. Een Spaanse parel. Die zijn goed bezig daar.

4. Arrival

arrival-2

Pas onlangs gezien in de bioscoop, maar we zijn hier nog steeds erg enthousiast over. Een sciencefiction waarin buitenaardse wezens op aarde landen en de mensheid probeert contact met ze te leggen. Regisseur Denis Villeneuve is erin geslaagd om een grootse én subtiele film te maken die belangrijke thema's aansnijdt. Arrival is zo'n film waar je in bed nog eens over na gaat denken. En dat kunnen alleen hele speciale films. Hij draait nog in de bioscoop!

5. The Beach (Netflix)

the-beach filmtips netflix

Alweer 16 jaar oud, deze avonturenfilm met Leonardo DiCaprio. Deze gaat naar een verborgen paradijs op aarde: een perfect tropisch strand, ingesloten door kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Op het eiland ontstaat een eigen gemeenschap waarin uiteindelijk van alles misgaat. Prachtige filmlocaties, een spannend verhaal en een heerlijke soundtrack. De nog jonge DiCaprio speelt overtuigend. Staat op Netflix. Let op: na het kijken heb je wel zin in vakantie!

6. The Big Short (Netflix)

the big short serietips netflix

In The Big Short gaat het over de financiële crisis in Amerika, die van 2007 tot en met 2012 duurde. Vier mannen krijgen het idee om van de naderende crisis te profiteren; ze gaan tegen de stroom in en speculeren op basis van hun inzichten. Klinkt saai, maar deze film is erin geslaagd om er iets grappigs, excentriek, kritisch en begrijpelijks van te maken.  Een film die je niet mag missen, al is het maar om te zien hoe verknipt het bankensysteem in elkaar zat.

7. Law Abiding Citizen (Netflix)

serietips netflix

Een heerlijke thriller. Wanneer vrouw en dochtertje thuis bruut vermoord worden, neemt Clyde tien jaar later wraak. Hij belandt in de cel, maar in hoog tempo worden aanslagen gepleegd op advocaten en rechters die destijds bij de veroordeling van de moordenaars betrokken waren. Clyde eist ze allemaal op, maar zit nog steeds opgesloten in zijn cel½ Sterk en origineel verhaal die mij tot het einde boeide. Zeker weer een aanrader.

Veel kijkplezier!

Rick