

Honing-bier brood
Van stokbrood tot een tijgerbol, voor brood kan je mij altijd wakker maken. Toch bak ik het zelf te weinig, want ik ben gewoon te ongeduldig om uren te wachten totdat het deeg gerezen is. Met dit honing-bier brood is wachten niet nodig. Binnen 5 minuten kan het de oven in en heb je een lekker snack voor bij bijvoorbeeld een borrel.
Hieronder het (uiteraard) gemakkelijke recept voor: honing-bier brood
Wat heb je nodig
- 400 gram bloem
- 350 milliliter bier
- 40 gram honing
- 40 gram roomboter
- 25 gram suiker
- 12 gram bakpoeder
- snuf zout
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng het bier, honing, suiker en zout door elkaar. Voeg daarbij schep voor schep de bloem en bakpoeder toe. Doe dit handmatig of met een spatel, maar gebruik geen keukenmachine, want dan wordt het honing-bier brood taai.
Smelt de boter, vet hier vervolgens een cakevorm mee in en giet daarna het beslag erin. Aan de zijkant van het brood komt er boter naar boven 'drijven'. Gebruik dit om de bovenkant van het honing-bier brood mee in te smeren en zet het vervolgens 60 minuten in de oven.
Haal het honing-bier brood eruit en serveer warm met bijvoorbeeld muhammara of een ouderwetse plak kaas.
Eet smakelijk!
Sander
PS: voeg bijvoorbeeld kaas, spekjes of ui toe voor een honing- bier brood deluxe

Sander
Elke dag een andere lach. Praat graag, kookt regelmatig, drinkt (weleens), ziet aardig wat films, designt erop los en gooit graag zijn kekke deephouse dansmoves in de strijd. Alles met een flinke schep droge humor.
0 reacties
Reageer