Food

Sinaasappeltaart

Leuk nieuws, binnenkort mag ik op auditie komen bij Heel Holland Bakt. Tijdens het kijken naar het populaire bakprogramma schiet regelmatig de gedachte 'dat wil ik ook' (en dat kan ik beter) door mijn hoofd, dus onder het mom van niet geschoten altijd mis meldde ik mezelf aan. En met resultaat, want uit de vele aanmeldingen hebben ze ondergetekende uitgenodigd om op auditie te komen. Supertof natuurlijk, dus dat betekent dat er de komende week extra geoefend moet worden. 

Ik kan je vertellen dat de zoektocht naar de ultieme taart nog best lastig is. Jullie zien hier (te) regelmatig Oreo recepten langskomen, maar dat is natuurlijk niet het enig wat ik allemaal maak. In de afgelopen jaren heb ik al menige taart gebakken, maar welke is nu goed genoeg om een plekje in het programma te veroveren? Mijn variant op een sinaasappeltaart komt in de buurt, maar is het nog nét niet. Neemt niet weg dat die erg lekker is en een ideale afsluiter voor bijvoorbeeld het paasdiner.

Hieronder het recept voor een sinaasappeltaart met een vleugje jeugdsentiment. Het smaakt namelijk naar Split ijsjes!


Wat heb je nodig

Voor de taart

- 300 gram bloem
- 300 gram suiker
- 240 milliliter volle melk
- 170 gram roomboter
- 60 millilter sinaasappelsap
- 10 gram baking soda
- 2 eieren
- eetlepel vanille-aroma
- rasp van een sinaasappel
- snufje zout

Voor de crème

- 500 gram poedersuiker
- 250 gram roomboter
- 200 gram monchou
- rasp van twee sinaasappels

Verwarm de oven voor op 180 graden

Smelt de roomboter en klop deze met de suiker en eieren luchtig. Voeg nu de volle melk, vanille-aroma en een snufje zout toe en roer goed door. Schep vervolgens lepel voor lepel de bloem en baking soda door het beslag zodat het goed opgenomen wordt. Meng als laatste de sinaasappelrasp en sinaasappelsap erdoor, want anders gaat het geheel schiften.

Boter twee bakvormen (22cm) in en verdeel het beslag hierover. Zet de bodem voor de sinaasappeltaart 30 minuten in de oven. Maak ondertussen alvast de crème voor over de taart. Meng hiervoor alle ingrediënten door elkaar en klop deze luchtig.

Haal de sinaasappeltaart uit de oven en laat de bodem een uur afkoelen. Verdeel daarna 1/2 van het beslag over de bovenkant van elk deel. Rasp voor de finishing touch wat sinaasappelschil over de taart en je kunt aanvallen.

Eet smakelijk!

Sander


PS: check onze Instagram en op Snapchat: sanderbrink92 voor nog veel meer taart