

Kerstburger: pulled duck met rode kool, zoete ui en sinaasappel
Tradities zijn er om te breken. Daarom bedachten we voor dit jaar een heerlijke kerstburger. Weer eens wat anders, maar minstens zo lekker als de gebruikelijk kalkoen met cranberrysaus. En het tofste: onze Dudes & Dont's burger maakt kans om deze kerst daadwerkelijk geserveerd te worden in de GourmetBar van Novotel. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig!
Bij Novotel gaan ze dit jaar dus voor een onconventionele Kerstmis. Daarom heeft de hotelketen een aantal bloggers uitgedaagd dé nieuwe kerstburger voor hun GourmetBar te bedenken. En je raadt het al: daar zijn wij er een van. In onze ogen is dat retegoed gelukt en maakt deze burger met pulled duck, rode kool, zoete ui en sinaasappel zeker kans. Geloof ons, het is echt een burger die je een keer geprobeerd moet hebben!
Je helpt jullie dudes aan de overwinning door onze burger te liken. Let op, dat kan pas vanaf maandag 12 december. Als dank verloten we een overnachting voor 2 personen in een Benelux Novotel met GourmetBar naar keuze, op een datum naar keuze (indien beschikbaar). Goede deal, toch?
Hoe breng je jouw stem uit
1. Ga naar de GourmetBar Facebook-pagina.
2. Hier vind je een fotoalbum met alle kerstburgers die kans maken.
3. Klik hier en like onze D&D burger! Stemmen kan tot dinsdag 20 december, op 21 december wordt de winnaar bekend gemaakt.
Thanks alvast!
Rick & Sander
Recept: kerstburger met pulled duck, rode kool, zoete ui en sinaasappel
Honger gekregen van al dat gepraat over burgers? Wacht dan niet tot onze kerstburger (misschien) wordt geserveerd in de GourmetBar en maak hem alvast thuis. Dit heb je nodig voor twee broodjes:
Voor de pulled duck
- een grote eendenbout
- twee eetlepels 5 spice
Voor de rode kool
- 1/4 rode kool
- 100 milliliter appelsap
- twee kruidnagels
- een laurierblaadje
- een appel (liefst Elstar)
- een kaneelstokje
Voor de rest
- een sinaasappel
- een grote, zoete ui
- een zak rucola
- broodjes (2 stuks), bijvoorbeeld hartige bollen van de bakker of ciabatta
Verwarm de oven voor op 170 graden
Wrijf de eendenbout in met de 5 spice en plaats, in een ovenschaal zonder boter of olie, een uur in de voorverwarmde oven.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de rode kool in kleine stukjes. Smelt in een pan boter en bak hierin op middelhoog vuur de appel en rode kool aan. Roer de kruiden er doorheen en laat 5 minuten staan. Giet de appelsap erover, draai het vuur laag en laat de rode kool een half uur sudderen. Giet na die tijd de rode kool uit in een vergiet, verwijder de kruiden en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Spoel de pan om (want hoe minder afwas, des te beter) en erin smelt wederom een klont boter. Snijd de ui in ringen en laat op laag vuur zo'n kwartier fruiten. Roer om de paar minuten door, zodat de ui niet verbrandt.
Inmiddels moet de eend klaar zijn. Haal uit de oven en 'pull' met twee vorken het vlees uit elkaar. Verwarm een koekenpan en verdeel hierover de pulled duck. Snijd een sinaasappel doormidden en knijp het sap van één helft over de eend. Laat dit zachtjes aanbakken, dan wordt het vlees lekker sticky.
Leg de broodjes in de nog warme oven, zodat ze een beetje warm worden. Verwarm ondertussen ook de rode kool en snijd dunne plakjes van de andere sinaasappelhelft. Haal na 5 minuten het brood uit de oven en snijd doormidden. Tijd om de burger te stapelen! Begin met een flinke eetlepel rode kool, leg hierop een plakje sinaasappel, de helft van de eend, de helft van de ui en een flinke hand rucola. Strooi nog een kleine snuf 5 spice over de kerstburger om het af te maken.
Eet smakelijk en een smakelijke kerst!
PS: onze kerstburger zelf gemaakt? Laat het even weten via onze Instagram. Vinden we leuk 😉

Sander
Elke dag een andere lach. Praat graag, kookt regelmatig, drinkt (weleens), ziet aardig wat films, designt erop los en gooit graag zijn kekke deephouse dansmoves in de strijd. Alles met een flinke schep droge humor.
0 reacties
Reageer