Travel

5x verrassende winterzon bestemmingen

Nu de temperaturen steeds vaker onder de dubbele cijfers zakken en ik me eigenlijk niet meer kan herinneren wanneer het eens 'n dag niet regende, verlang ik steeds meer naar de zon. Hartstikke gezellig die aankomende feestdagen, maar je kunt ook lekker aan die drukte ontsnappen en het vliegtuig naar de zon pakken. Ik zocht 5 verrassende winterzon bestemmingen voor je op.

Winterzon? De een is al blij als 'ie zonder jas op het terras kan zitten, de ander vindt het pas een winterzon bestemming als je in je bikini op het strand kan liggen. In vrijwel heel Europa koelt het 's winters af, dus voor de echte hitte zal je toch een paar uur in het vliegtuig moeten zitten. In dit lijstje een mix van verschillende winterzon bestemmingen: van korte broek tot zwembroek, voor ieder wat wils.


Madeira

Madeira is een klein Portugees eiland in de Atlantische oceaan, ter hoogte van Marokko. Het eiland heeft een vrij mild klimaat: zowel in de zomer als in de winter ligt de temperatuur net boven de twintig graden. Toch is Madeira misschien niet zo geschikt als strandvakantie: de kust bestaat voornamelijk uit steile rotswanden. Wel heeft het eiland een prachtige natuur; het staat bekend om z'n exotische bloemen. Geschikt als actieve winterzon bestemming, bijvoorbeeld om te wandelen en te klimmen. Een wandelvakantie in Madeira is gegarandeerd fun!

winterzon bestemmingen


La Gomera

De Canarische Eilanden zijn een bekende winterzon bestemming, al hoor je vrijwel nooit iemand over La Gomera. Dit is een van de kleinste eilanden van de Canarische eilanden, en is ontstaan uit een vulkaan. De stranden zijn daarom zwart! Met een temperatuur rond de twintig graden is het hier heerlijk in de winter. Zorg wel dat je aan de zuidkant van het eiland zit, aan de noordkant is het namelijk een stuk koeler.

winterzon bestemmingen


Jordani├ź

Op slechts vijf uurtjes vliegen ligt Aqaba, een Jordaanse stad gelegen aan de Rode zee. Dit water is zo helder dat je tot enkele meters diep kan zien. Met temperaturen boven de twintig graden kun je hier ook 's winters op het strand liggen, al moet je rekening houden met de Islamitische cultuur: zo maar de zee in lopen als vrouw wordt niet echt gewaardeerd. Boek daarom een verblijf met priv├ęstrand, en maak uitstapjes naar de woestijn of de souk.

winterzon bestemmingen


Gambia

Wil je echt op het strand liggen, vertrek dan naar Gambia waar het 's winters nog boven de 30 graden is. Met een lengte van 250km en een breedte van 20km tot 50km is dit het kleinste land van Afrika. Toch heeft het prachtige stranden met palmbomen, en dat op zo'n 6 uur vliegen. Gambia is een vrij goedkope winterzon bestemming, maar houd er rekening mee dat Gambia een derdewereldland is.

winterzon bestemmingen


Kaapverdische eilanden

Zin in een tropische vakantie, maar niet in een al te lange vlucht? Vertrek dan naar de Kaapverdische eilanden. Deze eilandengroep ligt voor westkust van Afrika, in iets minder dan 6 uur vliegen ben je er. Op de eilanden heerst een tropisch sfeertje: gekleurde huisjes, gezellige muziek. Zowel voor een strandvakantie als een actievere vakantie zijn de Kaapverdische eilanden zeer geschikt: naast zonnen op de witte stranden kun je er ook duiken, surfen en walvissen spotten.

winterzon bestemmingen


Bij welke van deze winterzon bestemmingen ga jij je vitamine D aanvullen?

Marlous